Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κλείνουν το λιμάνι Λάρνακας…
Κλείνουν το λιμάνι Λάρνακας…

Κλείνουν το λιμάνι Λάρνακας…

Κλείνουν την είσοδο του λιμανιού τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ κράτους και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings (ισραηλινών συμφερόντων) για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (1/6) το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κωλυσιεργία που παρατηρείται ως προς την επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ κράτους και Ισραηλινών επενδυτών για το μεγαλόπνοο αυτό έργο, με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας να παρεμβαίνει στη συνεδρία, μέσω τηλεδιάσκεψης, και να εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες το συμβόλαιο έχει σκαλώσει στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω κορωνοιού τα οποία απαγορεύουν τις μαζικές συνάξεις, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, ν’ αποκόψουν την είσοδο του λιμανιού για δύο ώρες, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό για το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας, που θεωρείται υψίστης σημασίας για το μέλλον της Λάρνακας. Είναι ένα πρώτο βήμα έκφρασης της έντονης απαρέσκειας που νιώθουμε για το ζήτημα αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Επιπλέον, ο κ.Βύρας ανέφερε πως εάν μέχρι τα μέσα Ιουνίου το αρμόδιο υπουργείο δεν ενημερώσει επίσημα το δήμο για το πού βρίσκεται το θέμα υπογραφής της συμφωνίας, τότε, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κόσμος της Λάρνακας θα κληθεί να λάβει μέρος σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε την προφορική συμφωνία με την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings για το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας και μάλιστα το ίδιο διάστημα έγινε και η παρουσίαση του έργου.

Έκτοτε, όμως, το θέμα «κόλλησε» στη Γενική Εισαγγελία για τον νομοτεχνικό έλεγχο του συμβολαίου. Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίηση όλων των φάσεων, το κόστος του θα φτάσει το 1,2 δις, σύμφωνα με τα σχέδια των Ισραηλινών επενδυτών.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend