Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Χωρίς καν να συμβουλευτεί δικηγόρο, ο 38χρονος παραδέχθηκε τα πάντα
Χωρίς καν να συμβουλευτεί δικηγόρο, ο 38χρονος παραδέχθηκε τα πάντα

Χωρίς καν να συμβουλευτεί δικηγόρο, ο 38χρονος παραδέχθηκε τα πάντα

Παραδέχθηκε ενοχή σ’ όλες τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου ο 38χρονος, από την Πάφο, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν κατά της ζωής τεσσάρων θαμώνων καφεστιατορίου στην οδό Κρύου Νερού στην Αγία Νάπα τον περασμένο Φεβρουάριο κι εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.

Παραδέχθηκε, επίσης, τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου 2020, στην Αγ. Νάπα.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος της απόπειρας φόνου της 16ης Φεβρουαρίου ήταν ο επιχειρηματίας Κ. Κρητικός, ο οποίος εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο ίδιο καφεστιατόριο, αλλά αναχώρησε περίπου 15-20 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς, οι οποίοι τελικά έπληξαν, ευτυχώς όχι σοβαρά, τους τέσσερις ανυποψίαστους θαμώνες. Πριν οδηγηθεί στο εδώλιο, ο 38χρονοε ήδη είχε ομολογήσει στις συνολικά πέντε καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτός ήταν που πάτησε την σκανδάλη, κατονομάζοντας τον Ελλαδίτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως το άτομο που οργάνωσε τα εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, εφοδιάζοντάς τον (μέσω τρίτου προσώπου που δεν έγινε κατορθωτό να συλληφθεί) με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις απόπειρες φόνου και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο 38χρονος παραδέχθηκε, επίσης, κατηγορίες για κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων κι εκρηκτικών υλών καθώς και κατηγορία κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Χωρίς νομική συμβουλή

———————————–

Το αξιοσημείωτο κατά τη χθεσινή διαδικασία ήταν το γεγονός ότι ο δικηγόρος Νέστωρας Νικηφόρου, αποσύρθηκε από συνήγορος υπεράσπισης του Χρυσάνθου έπειτα από διαφωνία του με τον κατηγορούμενο σε θέματα χειρισμού της υπόθεσης. Νέος δικηγόρος του Χρυσάνθου ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο κ.Χριστοδουλίδης δεν πρόλαβε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης για να συμβουλέψει τον πελάτη του, εντούτοις ο 38χρονος κατηγορούμενος με δική του πρωτοβουλία, χωρίς καν να πάρει τη συμβουλή του δικηγόρου του, απάντησε παραδοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 10 Ιουνίου για έκθεση γεγονότων.

Ο 38χρονος κρατείται σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας, αφού προτίθεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του συναυτουργού του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend