Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Θέλει να εκμεταλλευθεί την Αρένα
Θέλει να εκμεταλλευθεί την Αρένα

Θέλει να εκμεταλλευθεί την Αρένα

Να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για έξοδο στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους θέλει η ΑΕΚ.

Η θέση των Λαρνακέων είναι ξεκάθαρη και την επανέλαβε στις πρόσφατες δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης, ότι ο φετινός πρωταθλητής και οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαικές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου θα πρέπει να κριθούν μέσα στα γήπεδα.

Σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα δώσει τα τέσσερα από τα πέντε προσεχή παιχνίδια της στη φάση των πλέι οφ μέσα στο «Αρένα». Εφόσον, λοιπόν, καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, θα μπορέσει να καλύψει τη διαφορά που την χωρίζει τουλάχιστον από την 4η θέση και τον Απόλλωνα, θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ήττα 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος από την Ανόρθωση στην πρεμιέρα των πλέι οφ, οι κιτρινοπράσινοι θα φιλοξενήσουν κατά σειρά την ΑΕΛ την 2η αγωνιστική και τον ΑΠΟΕΛ την 3η αγωνιστική.

Την 4η αγωνιστική θα εκστρατεύσουν στο ΓΣΠ για ν’ αντιμετωπίσουν την επίδοξη πρωταθλήτρια Ομόνοια, ενώ θ’ ακολουθήσουν άλλα δύο παιχνίδια μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα», την 5η αγωνιστική με τον Απόλλωνα και την 6η αγωνιστική με την Ανόρθωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της στα προσεχή τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της (όπως άλλωστε έπραξε τα τελευταία χρόνια), τότε θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για να εξασφαλίσει για 6η σερί χρονιά εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
Εκτός από την τεράστια βαθμολογική σημασία που θα έχουν τυχόν επιτυχίες της ΑΕΚ μέσα στο «Αρένα», ταυτόχρονα θα προσδώσουν και ψυχολογική ανάταση στην ομάδα, εν’ όψει του πιο δύσκολου προγράμματος που θα την περιμένει στον Β΄ γύρο των πλέι οφ, όπου τρία από τα πέντε παιχνίδια θα είναι εκτός έδρας (με ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων).

Θυμίζουμε, ότι ο Άντρος Καραπατάκης στις δηλώσεις του τόνισε πως στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη την καλή κατάσταση που διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό με τον κορωνοϊό, υπάρχουν όλα τα εχέγγυα ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν στους αγωνιστικούς χώρους τουλάχιστον οι αγώνες της πρώτης εξάδας, έτσι ώστε να αναδειχθεί μέσα στο γήπεδο ο πρωταθλητής και να κριθούν οι ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο κ. Καραπατάκης εξέφρασε την άποψη ότι τα σωματεία της πρώτης εξάδας είναι πιο εύπορα οικονομικά από τα υπόλοιπα σωματεία τόσο της δεύτερης εξάδας, όσο και των μικρότερων κατηγοριών, γι’ αυτό όσες και να είναι οι ζημιές που θα υποστούν από τυχόν επανέναρξη των αγώνων, η οικονομική τους κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη. Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον για την πρώτη εξάδα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend