Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοιού παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο. Κι ενώ την περασμένη Δευτέρα, νοσηλεύονταν μονάχα τέσσερα άτομα με ύποπτα συμπτώματα του ιού, χθες Τρίτη (28/4) η επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι συνολικά 11 πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Επτά άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου και τα υπόλοιπα τέσσερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κανένας ασθενής δεν είναι διασωληνωμένος, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο νοσηλευτήριο της Λάρνακας.

Στο μεταξύ, τα εξωτερικά ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο ξεκίνησαν τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού ασθενών, τα οποία είχαν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Οι ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων άρχισαν να ειδοποιούνται τηλεφωνικώς από τις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν τα ραντεβού τους, ενώ τα εξωτερικά ιατρεία αναμένεται από σήμερα Τετάρτη να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται πέραν των 60 ασθενών με ήπια συμπτώματα κορωνοιού, οι οποίοι είναι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους. Καθημερινά δίνονται εξιτήρια σε ασθενείς, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει εντελώς τα συμπτώματα.

 

Ο Δήμος Λάρνακας δεν θα δεχθεί λύσεις ή θέσεις που να καθυστερούν περαιτέρω την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων υγραερίου και υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Με αφορμή τις κινήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου να προχωρήσει σε αγορά καυσίμων στη σημερινή χαμηλή τιμή που υπάρχει, για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ο Α. Βύρας ανέφερε ότι «γενικά το θέμα των δεξαμενών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, είναι ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο αγγίζει πολύ ευαίσθητες χορδές των Λαρνακέων.

Ο Δήμος Λάρνακας θέλει επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, γιατί έχουμε απλά μια προκαταρκτική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα».

Πρόσθεσε ότι «επίσημα δηλώνω πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιεσδήποτε προτάσεις, που θα καθυστερούν ακόμη περισσότερο από αυτή που ήδη υπάρχει, λόγω της πανδημίας. Ηδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στην διαδικασία μετακίνησης των πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ενώ γνωρίζουμε πως τα χρονοδιαγράμματα δεν πρόκειται να τηρηθούν».

Αυτό που θέλουμε, συνέχισε, είναι «όταν τελειώσει όλο αυτό το κακό να βάλουμε ξανά κάτω όλα αυτά τα θέματα και να δούμε ακριβώς πως προχωράμε σε αυτή την διαδικασία η οποία δεν έχει δρόμο επιστροφής, ενώ δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης.

Send this to a friend