Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνολικά τέσσερα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Τα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Την ίδια ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 66 ασθενείς με κορωνοϊό.

Κατακόρυφη είναι η αύξηση στον αριθμό των οικογενειών που αποτάθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για εξασφάλιση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, οπόταν κορυφώθηκε η κρίση του κορωνοιού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το κοινωνικό παντοπωλείο, το διάστημα μεταξύ 18 Μαρτίου – 18 Απριλίου, οι δικαιούχες οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν ήταν συνολικά 102.

Ωστόσο, το ίδιο διάστημα υπήρξε κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών που δεν ήταν δικαιούχες στο κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά εξυπηρετήθηκαν κι αυτές. Οι μη δικαιούχες οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν αυτές τις πέντε εβδομάδες, ήταν συνολικά 190. Τα μέλη των πλείστων απ’ αυτών των οικογενειών έμειναν από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς εργασία κι έσοδα.

Ως εκ τούτου, τις πέντε εβδομάδες κορύφωσης της πανδημίας, εξυπηρετήθηκαν 640 μη δικαιούχες οικογένειες και συνολικά 742 οικογένειες. Ενδεικτικό της τεράστιας αύξησης και ζήτησης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες είναι και το γεγονός ότι τον μήνα Φεβρουάριο, προτού ξεσπάσει η κρίση, οι δικαιούχες οικογένειες ήταν μόλις 32…

Όσον αφορά την υπηρεσία που εφάρμοσε τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Λάρνακας με την ονομασία «Μένω Σπίτι», μέσα από την οποία γίνεται κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σε άτομα 3ης ηλικίας, μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη είχαν εξυπηρετηθεί 161 οικογένειες.

Send this to a friend