Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου με μια πρωτοβουλία για στήριξη της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιάτικης Δρ. Αδάμο Χατζήπαναγη, διοργανώνει ένα παιδική έκθεση ζωγραφικής. Όλα τα έσοδα από την πρωτοβουλία θα αξιοποιηθούν για την διαρύθμιση και την αναβάθμιση της αίθουσας παιχνιδιού της Παιδιατρικής Κλινικής. Αν τα έσοδα καλύψουν αυτές τις ανάγκες το υπόλοιπο ποσό θα αξιοποιηθεί για επιπλέον στήριξη της Παιδιατρικής Κλινικής.

Την Πρωτοβουλία συντονίζουν το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και η ακαδημία ποδοσφαίρου ToP_11.
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών, Γκολ στη Ζωή.

Όλες οι ζωγραφιές θα συμμετέχουν σε έκθεση στην Λάρνακα, η ημερομηνία και ο χώρος της οποίας θα ανακοινωθεί αργότερα. Εκεί θα μπορούν να έρθουν φίλοι και συγγενείς και να αγοράσουν τις ζωγραφίες των παιδιών, για την ενίσχυσης του σκοπού αυτού.

Μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι οργανισμοί θέλουν,
Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ακαδημίες, φροντιστήρια, νηπιαγωγεία, ή άλλες εταιρίες.

 

Και τέλος η πιο μεγάλη γιορτή της Κύπρου και το πιο μεγάλο γεγονός για τη Λάρνακα, η γιορτή του Κατακλυσμού, όπως όλα δείχνουν δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε δηλώσεις του, μας ανέφερε ότι “μέχρι την 8η Ιουνίου, που είναι φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, η Κύπρος όπως όλα δείχνουν δεν θα φθάσει σε σημείο που θα είναι μηδενικός ο κίνδυνος διάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Ως εκ τούτου, η γιορτή του Κατακλυσμού, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα αναβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας. Όπως όλοι γνωρίζουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και ξένοι, επισκέπτονται τη πόλη μας για την μεγάλη γιορτή, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία και τον τρόπο με τον οποίο διαδίδεται ο κορωνοϊός. Έχουμε εξετάσει το θέμα του Κατακλυσμού είπε ο Ανδρέας Βύρας, στην τελευταία συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου και κατά 99% η γιορτή φέτος δεν θα γίνει. Διότι δεν γίνεται ν’ αφεθούν τόσες χιλιάδες κόσμου να είναι μαζεμένοι σ’ ένα παραλιακό μέτωπο για τόσες πολλές μέρες. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πλέον οι απαιτούμενοι πόροι, έτσι ώστε να φέρουμε καλλιτέχνες από την Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στον Κατακλυσμό.

Ως εκ τούτου, πάμε για ματαίωση και τα όποια χρήματα επρόκειτο να διατεθούν για τη λαϊκή γιορτή, θα φυλαχθούν και θα δοθούν σ’ εκπτώσεις για τους δημότες μας», κατέληξε ο Δήμαρχος της Λάρνακας.

Send this to a friend