Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στη Λάρνακα, η γιορτή του Αγίου Λαζάρου. Το LarnakaOnline κάλυψε μετά που εξασφάλισε τις σχετικές άδειες, αποκλειστικά τηλεοπτικά και ζωντανά την ακολουθία της θείας λειτουργίας με 16.000 προβολές. Της θείας λειτουργίας προίσταντο ο Πανιερώτατος Μητρολίτης Κιτίου Νεκτάριος.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Λαζάρου.

 

Κλειστό θα παραμείνει γηροκομείο στην Αραδίππου, μετά τον εντοπισμό δύο περιστατικών κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γηροκομείο θα παραμείνει κλειστό για χρονικό διάστημα που θα αποφασίσουν οι αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες.
Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, ώστε το συγκεκριμένο γηροκομείο να απολυμανθεί.

 

Σανίδα σωτηρίας για τα νοσηλευτήρια της Κύπρου που βρίσκονται στα όριά τους αυτές τις μέρες και κατ’ επέκταση για τις ομάδες πρώτης γραμμής που εργάζονται πυρετωδώς κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να προλάβουν περαιτέρω διασπορά του κορωνοιού, αποτελούν οι εννέα τόνοι ιατρικού εξοπλισμού που έφθασαν το Σάββατο τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Κίνα.

Πρόκειται για περίπου εννέα τόνους ατομικού ιατρικού προστατευτικού εξοπλισμού, δωρεές από την Βουλή των Αντιπροσώπων, από την Πρεσβεία της Κίνας καθώς και αναλώσιμα που αγόρασε το Υπουργείο Υγείας. Ο ιατρικός προστατευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει χειρουργικές μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικά γυαλιά, στειλεούς για τις δειγματοληψίες και υψηλής προστασίας στολές. Η πτήση ήταν προσφορά της Aegean και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 4 Απριλίου είχε φτάσει στην Κύπρο ακόμα μία πτήση της Aegean από την Κίνα μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 

Σ’ εξετάσεις για τον κορωνοϊό θα υποβληθεί το επόμενο διήμερο όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, έπειτα από την επιβεβαίωση για ύπαρξη ασθενών που είναι θετικοί στον ιό στο νοσηλευτήριο. Ως εκ τούτου, κρίθηκε σκόπιμη, για λόγους δημόσιας υγείας, η λήψη δείγματος από όλα τα μέλη του προσωπικού. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί και θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη. Εκατοντάδες άτομα αναμένεται να δώσουν δείγμα κι η αρχή θα γίνει με τα άτομα που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. Σημειώνεται, ότι το περασμένο Σάββατο τρία από τα άτομα με κορωνοϊό που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Πρόκειται για έναν ασθενή, ένα νοσηλευτή και ένα γιατρό. Στο μεταξύ, μέχρι χθες Κυριακή νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Λάρνακας 17 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

 

Send this to a friend