Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Πηγή μόλυνσης του κορωνοιού εξακολουθούν να είναι τα νοσηλευτήρια, με την κατάσταση να κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου. Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» σε σχέση με την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις ακτινολόγους κι ένα άτομο με ειδικότητα ακτινολόγου, των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Τα δείγματα επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) και την επόμενη μέρα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Περίπου 20 άτομα από το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος πέρασαν από τη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων κι έδωσαν δείγμα για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα διερευνώνται. Παρά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοιού, το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί κανονικά με το υπόλοιπο προσωπικό, αφού προηγουμένως έγινε απολύμανση των χώρων.

Παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Από τα 58 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την 1η Απριλίου, τέσσερα απ’ αυτά εντοπίστηκαν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσηλευτηρίου.

Πρόκειται για ένα γιατρό, μία νοσηλεύτρια, μία καθαρίστρια και μία ασθενή. Το Παθολογικό έκλεισε προσωρινά για να γίνει απολύμανση.

Θυμίζουμε, ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορωνιού και στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας. Ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Αύξηση ασθενών

————————-

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες μέρες ξεπέρασαν τους 30 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Χθες (2/4), μέχρι το απόγευμα, νοσηλεύονταν 35 ασθενείς. Πέντε εξ αυτών νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθότι χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Από τους υπόλοιπους 30 ασθενείς, οι 12 νοσηλεύονται στην Γυναικολογική Κλινική, 13 στην Παιδιατρική και πέντε στην Παθολογική Κλινική, η οποία άνοιξε τις τελευταίες μέρες για να φιλοξενήσει και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού.

Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις του Δρ. Μάριου Λοΐζου, Επιστημονικού Διευθυντή, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, υπήρξε ένας θάνατος ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο οποίος είχε εισαχθεί τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους θεράποντες γιατρούς, ο θάνατος αυτός δεν μπορεί να αποδοθεί στη νόσο COVID-19 και μάλλον οφείλεται στα βαρύτατα υποκείμενα νοσήματα του συγκεκριμένου ασθενούς.

Στην ΥΚΑΝ

—————

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε σύζυγο μέλους της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τρία μέλη της Υπηρεσίας τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό. Στο κτήριο και στα οχήματα της ΥΚΑΝ έγινε απολύμανση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend