Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ίχνη λυμάτων στα νερά που ρέουν στα σπίτια της Αραδίππου
Ίχνη λυμάτων στα νερά που ρέουν στα σπίτια της Αραδίππου

Ίχνη λυμάτων στα νερά που ρέουν στα σπίτια της Αραδίππου

Αίσθηση προκάλεσε το πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για τα λύματα και τα ακάθαρτα νερά που ρέουν καθημερινά στην οδό Ναρκίσσου, στην περιοχή Βεργίνας, έδαφος Δήμου Αραδίππου.

Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των περιοίκων, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν δραστικά μέτρα.

Η λειτουργός των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αραδίππου Ελένη Ξενοφώντος δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας ότι έχουν γίνει αναλύσεις στα νερά που ρέουν στον εν λόγω δρόμο και διαπιστώθηκε ότι όντως περιέχουν ίχνη λυμάτων.

Η κ.Ξενοφώντος ανέφερε, επίσης, ότι η γη απ’ όπου προέρχονται τα ακάθαρτα νερά είναι χαλίτικη και βρίσκεται στα «σύνορα» Λάρνακας – Αραδίππου. «Έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες από το Τμήμα Περιβάλλοντος για να επισκεφθούν την περιοχή, στην παρουσία λειτουργών από τα δύο δημαρχεία, με την ελπίδα να βρεθεί η πηγή απ’ όπου αναβλύζονται τα ακάθαρτα νερά.

Πρόκειται για πολύ παράξενο φαινόμενο, το οποίο, δυστυχώς, δεν τελειώνει, με την έννοια ότι ρέουν συνεχώς τα ακάθαρτα νερά στους δρόμους και δικαιολογημένα οι περίοικοι διαμαρτύρονται», σημείωσε η κ. Ξενοφώντος.

Στο μεταξύ, για το θέμα ενημερώθηκε και η βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα, η οποία απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη, με την οποία ζητά ενημέρωση από πού προέρχονται τα λύματα και τα ακάθαρτα νερά, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Αραδίππου μέχρι σήμερα για επίλυση του προβλήματος και κατά πόσο έχουν γίνει δειγματοληπτικές εξετάσεις σ’ ότι αφορά την ποιότητα των νερών που ρέουν καθημερινά στους δρόμους και τις κατοικίες της περιοχής.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend