Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άγνωστος άνδρας ζητά την απαχθείσα θυγατέρα του κι βρίζει εκπαιδευτικούς
Άγνωστος άνδρας ζητά την απαχθείσα θυγατέρα του κι βρίζει εκπαιδευτικούς

Άγνωστος άνδρας ζητά την απαχθείσα θυγατέρα του κι βρίζει εκπαιδευτικούς

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο δεκαήμερο σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας εξαιτίας της παρουσίας ενός άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, καθημερινά στέκεται στην είσοδο του σχολείου την ώρα που σχολάνε τα παιδιά, μεταξύ 12.50μ.μ. – 1.20μ.μ., κρατώντας μια φωτογραφία στην οποία, όπως ισχυρίζεται, απεικονίζει το απαχθέν παιδί του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έρχεται σ’ επαφή με τους μαθητές, ρωτώντας τους αν είδαν την θυγατέρα του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονιών, μοιράζει στα παιδιά διάφορα σημειώματα που περιέχουν ύβρεις κατά του διευθυντή του σχολείου.

Όπως πληροφορούμαστε, ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία και άρχισε να μαζεύει υπογραφές απ’ όλους τους γονείς παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, προκειμένου να πετύχουν την απομάκρυνση του άγνωστου άνδρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Ο σύνδεσμος γονέων εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για πιθανό ενδεχόμενο η συμπεριφορά του άνδρα αυτού να επιφέρει δυσάρεστα γεγονότα, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια παιδιά όταν σχολάνε μεταβαίνουν μόνα τους πεζά στα σπίτια τους. Ως εκ τούτου, οι γονείς προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε ομαδική γραπτή καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής.

Για το θέμα κρατείται ενήμερη και η ΠΟΕΔ, η οποία χθες εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την Αστυνομία να ενεργήσουν αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση για να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίσταται εδώ και μέρες ολόκληρο το σχολείο (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) από το συγκεκριμένο αυτό άτομο, το οποίο, σύμφωνα με την οργάνωση, με κατηγορίες και απειλές έχει αναστατώσει την ομαλή λειτουργία, την ηρεμία και την ασφάλεια του σχολείου.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔ προειδοποιεί πως εάν δεν γίνουν άμεσα οι δέουσες ενέργειες για οριστική επίλυση του ζητήματος, δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου. «Δυστυχώς η διαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και η κατάσταση όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά οξύνεται. Απαιτούμε απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να δράσουν αποφασιστικά για ν’ απαλλαγεί το σχολείο από την επικίνδυνη ταλαιπωρία που το ταλανίζει», καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend