Home Uncategorized Το πιο αριστοκρατικό τρένο της Ευρώπης σε γυρνάει στο 1920
Το πιο αριστοκρατικό τρένο της Ευρώπης σε γυρνάει στο 1920

Το πιο αριστοκρατικό τρένο της Ευρώπης σε γυρνάει στο 1920

Η πιο διάσημη διαδρομή του αληθινού Orient Express ήταν το Κωνσταντινούπολη-Παρίσι. Έκανε το πρώτο του ταξίδι το 1883, ενώ συνέχιζε να κάνει δρομολόγια μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν και έχασε τη δημοτικότητά του εξαιτίας των υπερσύγχρονων και γρήγορων γραμμών τρένων που υπήρχαν.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει ακόμα κάποιους ρομαντικούς και κυρίως πλούσιους θαυμαστές, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ένα τέτοιο ταξίδι, αντίστοιχο με εκείνα που έκανε το Orient Express, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για το Venice-Simplon Orient Express, τον διάδοχό του.

Το συγκεκριμένο τρένο αποτελεί ιδιοκτησία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου James Sherwood, ο οποίος το κατασκεύασε έτσι ώστε να μοιάζει με το αληθινό Orient Express και φυσικά απευθύνεται μόνο στους πιο ευκατάστατους κατοίκους της Ευρώπης και όχι τόσο στους κοινούς θνητούς.

Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές διαδρομές που μπορεί να κλείσει κάποιος για να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο τρένο. Οι περισσότερες έχουν διάρκεια περίπου 24 ωρών, ενώ η τιμή των απλών εισιτηρίων με καμπίνα είναι γύρω στα 2.500 ευρώ και η τιμή των vip εισιτηρίων με σουίτα φτάνει τα 7.500. Δεν τα λες και λίγα.

Τα πάντα στο τρένο θυμίζουν μια άλλη εποχή, λες και μπαίνεις σε μια χρονοκάψουλα και μεταφέρεσαι στο 1920. Υπάρχει αυστηρό dress code, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται να κυκλοφορείς με τζιν και t-shirt, αλλά θα χρειαστεί να φορέσεις ένα κουστούμι για το βραδινό σου δείπνο.

Στην τιμή του εισιτήριου συμπεριλαμβάνονται και τα γεύματα, τα οποία θα ικανοποιήσου και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Δεν μιλάμε φυσικά για ένα απλό ταξίδι, αλλά για μια εμπειρία ζωής. Σαν να είσαι για λίγες ώρες πρωταγωνιστής σε κάποιο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι.

Πηγή: Oneman.gr

Send this to a friend