Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χρονιά ορόσημο για την Ορόκλινη θεωρείται το 2020, αφού μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να προσθέσει στο δυναμικό της άλλες 550 νέες (πολυτελείς) τουριστικές κλίνες, ενώ αρχές του χρόνου θα γίνει η επίσημη παράδοση της Α΄ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου. Επίσης, εντός του νέου χρόνου αναμένεται να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή άλλων επτά κυματοθραυστών στην ακτή Ορόκλινης, προκειμένου να αμβλυνθεί το σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης της παραλίας από την θάλασσα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής μας δήλωσε  ότι εντός του νέου έτους θα λειτουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο «Radisson Bay Resort» (το πρώην «Princess») και το ξενοδοχείο «Solar» .

Παράλληλα, τους προσεχείς μήνες αναμένεται να λειτουργήσουν και τα νέα τουριστικά διαμερίσματα που κατασκευάζει η εταιρεία Quality Group. Όσον αφορά τον παραλιακό πεζόδρομο της Ορόκλινης, οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Απομένει να απομακρυνθεί η άμμος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη τοποθεσία και αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές. Η επίσημη παράδοση του παραλιακού πεζόδρομου, ο οποίος ξεκινά από τα όρια με την Πύλα και καταλήγει μέχρι το ξενοδοχείο «LeBay», θα γίνει Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2020. Ταυτόχρονα, ο Νεόφυτος Φακοντής μας είπε ότι τον επόμενο χρόνο θα τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες, σε συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά τμήματα, ώστε ο παραλιακός πεζόδρομος να συνεχιστεί.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κ. Σ. Ορόκλινης είπε ότι μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας ενός ακόμα αθλητικού πάρκου στην παραλία παρά το περίπτερο του κοινοτικού συμβουλίου.

 

Και τέλος η Λάρνακα υποδέχεται το νέο έτος με εκδηλώσεις, πυροτεχνήματα, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χορό και τραγούδι.

Ντόπιοι αλλά και δεκάδες τουρίστες, θα υποδεχθούν τον νέο χρόνο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Δήμος, διοργανώνει μια εντυπωσιακή τελετή με σόου πυροτεχνημάτων και μουσικό πρόγραμμα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Send this to a friend