Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντός του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθούν, βάσει των συμβολαίων που υπέγραψαν οι εργολάβοι, τα τέσσερα έργα υποδομής που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στη Λάρνακα και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Πρόκειται για τη νέα δημοτική αγορά, τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού που κτίζεται στην πρώην Λέσχη Λάρνακας και την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Παράλληλα, εντός του 2020, αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα, για την ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της ανάπλασης του δημοτικού κήπου που ήδη έχει ολοκληρωθεί. Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας είπε ότι υπολογίζεται η νέα δημοτική αγορά να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό τον Σεπτέμβριο, εάν κι εφόσον δεν προκύψουν νέα εμπόδια.

Επίσης τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα προκηρυχθούν οι προσφορές για το δικαίωμα χρήσης των 20 καταστημάτων, των δύο καφετεριών και του εστιατορίου που θα διαθέτει η νέα αγορά.

Η ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας είναι το μοναδικό έργο, σύμφωνα με τον Α. Βύρα, που δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις και θα παραδοθεί στην ώρα του, δηλαδή τον Μάρτιο του 2020.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων του ομίλου αντισφαίρισης Λάρνακας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οκτώ νέα γήπεδα τένις.

Όσον αφορά το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, στις 7 Ιανουαρίου 2020, θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα και ευελπιστούν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 υπολογίζεται ότι τα έργα για διευκόλυνση των ΑμεΑ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του εμπορικού κέντρου θα έχουν ολοκληρωθεί.

 

Και τέλος σήμερα από τις 10.30 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Ερμού στη Λάρνακα, ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.

 

Send this to a friend