Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στη δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλλους
Στη δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλλους

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλλους

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τέσσερις νεαροί, ηλικίας 16 έως 18 χρόνων, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν για τα αίτια που οδήγησαν τον περασμένο Απρίλιο τον άτυχο μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, 16 χρόνων, από τους Τρούλλους, στον θάνατο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση, μετά από αξιολόγηση της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε και έπειτα από συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία, αποφασίστηκε η ποινική δίωξη τεσσάρων ατόμων αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Στεφανή. Εναντίον τους θα απαγγελθούν κατηγορίες πρόκλησης θανάτου από αμέλεια κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το νόμο, η κατηγορία αυτή επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων. Όπως πληροφορούμαστε, η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα. Το μοιραίο πάρτι, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Στεφανή, έλαβε χώρα το βράδυ της 14ης Απριλίου, σε σπίτι στους Τρούλλους. Ο 16χρονος μαθητής της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας κατανάλωσε εκείνο το βράδυ μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών. Σε κάποια στιγμή άρχισε να μην αισθάνεται καλά και βγήκε έξω από το σπίτι, όπου έχασε τις αισθήσεις του.

Παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από εισρόφηση εμεσμάτων.

«Δεχόταν μπούλινγκ»

Οι χαροκαμένοι γονείς του Παναγιώτη (ήταν το μοναχοπαίδι της οικογένειάς του) κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο γιος τους δεχόταν μπόουλινγκ από συμμαθητές και από ομοχώριους συνομήλικους του, εξαιτίας του σωματότυπου και του βάρους που είχε.

Κατάγγειλαν, επίσης, ότι το συγκεκριμένο βράδυ κατά τη διάρκεια του πάρτι άλλοι παρευρισκόμενοι νεαροί υποχρέωσαν τον Παναγιώτη να καταναλώσει με το ζόρι οινοπνευματώδη ποτά, στα πλαίσια του μπούλινγκ που του έκαναν, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend