Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιλέγει τοποθεσία η Λάρνακα για την Πανεπιστημιακή σχολή
Επιλέγει τοποθεσία η Λάρνακα για την Πανεπιστημιακή σχολή

Επιλέγει τοποθεσία η Λάρνακα για την Πανεπιστημιακή σχολή

Με στόχο την προώθηση κι επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» στη Λάρνακα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (5/11) συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, στην παρουσία του Κώστα Χαμπιαούρη, του διευθυντή του Γραφείου του ΠτΔ Πέτρου Δημητρίου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσου Χριστοφίδη, του δημάρχου Λάρνακας  Ανδρέα Βύρα και άλλων υπηρεσιακών λειτουργών.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ επαναεπιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ν. Αναστασιάδη για δημιουργία και λειτουργία της εν λόγω σχολής στη Λάρνακα, ανεξαρτήτως του ύψους της απαιτούμενης δαπάνης.

Σημειώνεται, ότι ο δεκαετής προϋπολογισμός για τη δημιουργία της σχόλης, που παραμένει περίπου ο ίδιος ανεξαρτήτως από την τελική επιλογή του χώρου όπου θα στεγαστεί, θα ενταχθεί στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Κατά τη συνάντηση καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής, όπως είναι η υποβολή αναλυτικών προτάσεων σχετικά με τις δυο τοποθεσίες που προτείνει ο Δήμος Λάρνακας για ανέγερσης των εγκαταστάσεων της σχολής, ώστε να επιλεγεί η καταλληλότερη. Μετά την τελική επιλογή τοποθεσίας, θα ετοιμαστεί αναλυτικός προϋπολογισμός για να σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα για μελέτη κι έγκριση.

Όπως αναφέρθηκε, το θέμα έγκρισης της δημιουργίας της υπό αναφορά σχολής βρίσκεται στην Γενική Εισαγγελία για νομοτεχνική μελέτη και σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή για έγκριση. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η Βουλή να εγκρίνει την παροχή αγγλόφωνων διπλωματών προπτυχιακού επιπέδου, ούτως ώστε να μπορέσει η σχολή να λειτουργήσει σε αυτά τα πλαίσια. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, υπουργείο, Πανεπιστήμιο Κύπρου και δήμος, είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε όλα τα απαιτούμενα βήματα για να καταστεί πραγματικότητα η υλοποίηση της σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» στη Λάρνακα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend