Home Uncategorized 100.000 δέντρα θα φυτευθούν στη Λάρνακα
100.000 δέντρα θα φυτευθούν στη Λάρνακα

100.000 δέντρα θα φυτευθούν στη Λάρνακα

Την δεντροφύτευση 100 χιλιάδων δέντρων σ’ όλη την επαρχία Λάρνακας έχει θέσει ως στόχο η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών της επαρχίας Λάρνακας με την ονομασία «100.000 δέντρα στη Λάρνακα». Ήδη έχει συσταθεί μια συντονιστική επιτροπή με υποομάδες δράσης, με σκοπό τον συντονισμό επικοινωνίας μεταξύ κράτους, τοπικών αρχών, τοπικών επιχειρήσεων, οργανωμένων ομάδων και δημοτών της πόλης και της επαρχίας για την μεγαλύτερη δεντροφύτευση που έχει ποτέ στην επαρχία της Λάρνακας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έχει προγραμματιστεί στις 9 Νοεμβρίου 2019  φεστιβάλ στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του δήμαρχου Ανδρέα Βύρα, όπου οι απλοί πολίτες καλούνται να δηλώσουν εθελοντές σε ομάδες δράσης για τις δενδροφυτεύσεις.

Στην εκδήλωση θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Λάρνακας αριθμός δενδρυλλίων. «Τα δέντρα μπορούν να απορροφήσουν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η απλούστερη και η αποτελεσματικότερη λύση, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες σήμερα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Νοιαζόμαστε για τον αέρα που αναπνέουμε, εμείς και τα παιδιά μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, τον πλανήτη μας και για το μέλλον, για το τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. Χρειαζόμαστε την βοήθεια σου. Η δράση μας αρχίζει εδώ. Έλα και γίνε μέρος αυτής της προσπάθειας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend