Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στα σκαριά βρίσκεται η ανάδειξη της συνοικίας των καλλιτεχνών, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, κοντά στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά. Ένα έργο που συμπεριλαμβάνεται στα εννέα καινούργια έργα, για τα οποία ο Δήμος Λάρνακας διενεργεί μελέτες με σκοπό την έγκαιρη ωρίμανσή τους, προκειμένου να προλάβει την απορρόφηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση για το υπό αναφορά έργο και ήδη προγραμματίζονται συγκεκριμένες δράσεις αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής με πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουρισμού (ΕΤΑΠ) και του Δήμου Λάρνακας.

Δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν τους προσεχείς μήνες, προτού εξασφαλιστεί το κονδύλι από την Ε.Ε. για τις κατασκευαστικές εργασίες ανάδειξης ολόκληρης της συνοικίας. Οι δράσεις αυτές, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν πριν εκπνεύσει το 2019. Στην συγκεκριμένη συνοικία δραστηριοποιούνται εικαστικοί καλλιτέχνες της Λάρνακας, όπως κεραμίστες, γλύπτες και ζωγράφοι.

 

Προβλήματα κι εμπόδια προκύπτουν αναφορικά με τις διαδικασίες μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγραερίου από τα παράλια της Λάρνακας, με αποτέλεσμα ο δήμος της πόλης να υποχρεωθεί να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή σε επτά υπουργεία που εμπλέκονται με το θέμα. Η επιστολή του Ανδρέα Βύρα διαβιβάστηκε στους Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών και Έργων, Δικαιοσύνης, Γεωργίας και Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Γενικό Εισαγγελέα. Ο Α. Βύρας θέτει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στις διαδικασίες μετακίνησης των οχληρών εγκαταστάσεων, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λάρνακας, η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Οκτωβρίου, αλλά απ’ αυτήν έλαμψαν διά της απουσίας τους όλοι οι γενικοί διευθυντές των εμπλεκόμενων υπουργείων εκτός από τον διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας.

Όλες οι πιο πάνω εκκρεμότητες δημιουργούν, σύμφωνα με τον κ.Βύρα, βάσιμες ανησυχίες στον Δήμο Λάρνακας ότι το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγραερίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί.

                                                                    

Και κλείνουμε με Λάρνακα όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή της δεύτερης Φάσης Αδελφοποίησης μεταξύ πόλης μας και της Ρωσικής πόλης του Κράσνονταρ.

Η 2η φάση της Αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βουλευτών, Εκπροσώπων Κομμάτων, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και άλλων Αρχών και Συνόλων της πόλης.  Για το σκοπό της Αδερφοποίησης παρευρέθηκε 4μελής αποστολή του Δήμου Κράσνονταρ με επικεφαλείς τον Δήμαρχο της πόλης.

Την χάρτα Αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Δημάρχος Λάρνακας και ο Δήμαρχος  του Krasnodar και η Τελετή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της αποστολής, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς της πόλης και συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων.

 

 

 

Send this to a friend