Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τρία ελληνικά F16 βρέθηκαν χθες το πρωί, στο Καλό Χωριό Λάρνακας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, με την ονομασία «Ατσάλινο Βέλος», έλαβε επίσης χώρα ρίψη αλεξιπτωτιστών από μεταγωγικό τύπου C130. 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης έγιναν εικονικές προσβολές στόχων και, τα F16 πέρασαν τρεις φορές πάνω από τον χώρο διεξαγωγής της άσκησης.

Στην άσκηση ρίχθηκαν επίσης ρουκέτες, χρησιμοποιήθηκαν αντιαρματικά όπλα, τεθωρακισμένα και πολυβόλα.

Για λόγους ασφαλείας τα F16 δεν έκαναν χρήση πυρών.

 

Πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπου Λάρνακας, η παρουσίαση του Απολογισμού τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Προβαίνοντας στον απολογισμό του δημοτικού του συμβουλίου για την τελευταία τριετία ο Ανδρέας Βύρας έκανε αναφορά στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εκκρεμούν στη Λάρνακα, την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου. Ο Α. Βύρας αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχουν για την οικονομία της Λάρνακας τα δύο σημαντικά έργα που προωθούνται, η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας. Εκτενή αναφορά έκανε και για τα έξι έργα υποδομής στο κέντρο της πόλης, που είτε βρίσκονται στο κατασκευαστικό στάδιο, είτε έχουν ολοκληρωθεί. Μίλησε για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς, τη δημιουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης στο πρώην Κοινοτικό Κέντρο και του Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στο κτίριο της Λέσχης Λάρνακας, για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου που έχει ολοκληρωθεί, για την ανάπλαση δρόμων στο κέντρο για διευκόλυνση των ΑμεΑ και για την ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι, ένα έργο που αναμένεται να προσφοροδοτηθεί τον ερχόμενο μήνα.       

Σημαντικό κομμάτι στον απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, για την τελευταία τριετία, αποτελούν και τα νέα έργα υποδομής που προωθούνται προς ωρίμανση, με στόχο την απορρόφηση κονδυλίων από την Ε.Ε. Επιπλέον, ο κ. Βύρας είπε ότι τους προσεχείς μήνες θα είναι έτοιμα τα νέα γήπεδα αντισφαίρισης παρά το πρώην κοινοτικό κέντρο, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου. Ανέφερε, ακόμα, ότι μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί τρία εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις δρόμων και ότι τον επόμενο μήνα ξεκινά νέος κύκλος ασφαλτοστρώσεων με κόστος ένα εκατομμύριο, ενώ έκανε αναφορά και στα δύο αντλιοστάσια που κατασκευάζονται, που θα αμβλύνουν το πρόβλημα των πλημμυρών. 

 

 

 

Send this to a friend