Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπέρ της λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Metropolis Mall στη Λάρνακα τάσσεται το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου χαρακτήρισε αξιοσημείωτο γεγονός για την επιχειρηματική Λάρνακα το ξεκίνημα των κατασκευαστικών έργων για το Mall, σε περιοχή πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας.

Μιλώντας στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου, ο κ. Σταύρου είπε ότι το ΕΒΕΛ έχει θετική άποψη για την πραγματοποίηση του έργου, παρόλο που, όπως ανέφερε, είναι γνωστές και σεβαστές οι απόψεις που ακούστηκαν κυρίως από καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι εναντιώθηκαν στη δημιουργία ενός τέτοιου έργου. «Το νέο Mall σίγουρα θα έχει καθοριστική παρουσία στο λιανικό εμπόριο της Λάρνακας, ενώ επίσης θα είναι ένα σημαντικό έργο στον τομέα της ψυχαγωγίας και του τουρισμού. Εμείς θεωρούμε το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας ως ένα προνομιακό «Open air Mall» με μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι τα έργα που εκτελούνται τη δεδομένη στιγμή στο κέντρο από το Δήμο Λάρνακας, σε συνδυασμό με την προοπτική αναβάθμισης του λιμανιού και της μαρίνας, θα το ενδυναμώσουν περαιτέρω», παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ.

Καταλήγοντας, ο Στ. Σταύρου εξέφρασε την άποψη πως ο υγιής ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο θα προσδώσει ανάπτυξη και θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

 

Μικρό αντλιοστάσιο λυμάτων θα κατασκευαστεί προσεχώς στην Πύλα, προκειμένου να εξυπηρετήσει μέρος της τουριστικής περιοχής της κοινότητας. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία «Χριστάκης Μούσουλλου Εργοληπτική Λτδ» για υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Αντλιοστασίου Λυμάτων και Συναφών Δικτύων κι Εγκαταστάσεων», μέσα στα προγραμματισμένα πλαίσια των κατασκευαστικών έργων της Β΄ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Το έργο αυτό θα αφορά την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων που θα κατασκευαστεί στη περιοχή Πύλας. Θα περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες αντλιοστασίου λυμάτων, αγωγών λυμάτων και συναφών εγκαταστάσεων. Θα εξυπηρετήσει μια μικρή τοποθεσία στην τουριστική περιοχή Πύλας, η οποία δεν είχε συνδεθεί με τον αποχετευτικό της Α΄ φάσης. Η αξία του έργου θα ξεπεράσει τις 85 χιλιάδες ευρώ. Τα κατασκευαστικά έργα προγραμματίζονται να αρχίσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν σ’ εννέα μήνες.

 

Πραγματοποιείται σήμερα  επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στα πλαίσια της πανήγυρης του Απ. Λουκά στις 8.15 μ. μ. στην πλατεία Απ. Λουκά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κλασσικό μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα ακορντεόν του Δήμου Αραδίππου και συναυλία με τον Κώστα Χατζή και τις Δημοτικές Χορωδίες Αραδίππου και Λιβαδιών. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα χαιρετίσει ο Υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Send this to a friend