Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Πάρκο σκουπιδιάρικο… στη Λάρνακα
Πάρκο σκουπιδιάρικο… στη Λάρνακα

Πάρκο σκουπιδιάρικο… στη Λάρνακα

Σίγουρα θα τρίζουν τα οστά του μακρύστρου Ρένου Πρέντζας για το χάλι, το οποίο έχει εγκαταλείψει το ομώνυμο πάρκο που κατασκευάστηκε προς τιμή του στη Λάρνακα, στη γωνία της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και του δρόμου Κέρκυρας. Ένα όμορφο πάρκο, το οποίο, όμως, κάποιοι ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε σκουπιδάρι, γεμάτο αγριόχορτα και βρώμιες. Το είδωλο που εκπέμπει σήμερα το συγκεκριμένο πάρκο είναι μόνο σκάνδαλο για το Λάρνακα και τους κατοίκους της.

Όπως καταγγέλλονται στον εαυτό μας οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της οδού Κέρκυρας, το πάρκο έχει μετατραπεί … σε ουρητήριο, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα την καθημερινή οσμή να είναι απαράδεκτη και οι περιτομικοί να υποφέρουν. Το πάρκο είναι γεμάτο από περιττώματα ζώων, ενώ κάποιοι δημότες, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, έχουν μετατραπεί σε προσωρινό … πράσινο σημείο, αφού έχουν φυλακιστεί από κλαδιά, διάφορα απορρίμματα, αποκόμματα, μέχρι και παπούτσια και παλιά ενδύματα. Οι παλινδρομές που περιβάλλουν το Πάρκο Ρένου Πρέντζας έχουν αφεθεί στη δουλειά του Θεού, αφού έχουν περάσει αρκετή ώρα που έχουν κλαπεί, με αποτέλεσμα τα κλαδιά τους να πέφτουν επάνω στα αέρια της ΑΗΚ …

Μιλώντας με γείτονες, μας ανέφεραν ότι το πάρκο είναι εντελώς ακατάλληλο για τα μικρά παιδιά, διότι εκτός από το σκουπιδαριό που υπάρχει, τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει σε κάθε γωνιά δεν επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών για να παίξουν και να διασκεδάσουν. Παράλληλα, τα λίγα παιχνίδια που υπάρχουν στο πάρκο είναι πεπαλαιωμένα κι επικίνδυνα για χρήση.

Ανύπαρκτος φωτισμός

«Είναι μια τραγική κατάσταση», μας είπε ένας αγανακτισμένος γείτονας και πρόσθεσε «Τα βράδια ή η δυσοσμία είναι εντονότατη. Δεν μπορούμε να καθίσουμε στα βεράντες μας. Το φωτισμό στο πάρκο δεν είναι ικανοποιητικό και κάθε νύχτα μαζεύουν αλλοδαπούς για φαγητό και ποτό, προκαλώντας φασαρία και ακαθαρσίες. Οι σκάλες του πάρκου είναι κατακλυσμένοι από ακαθαρσίες, αλλά ουδείς έρχεται για να τους καθαρίσει. Ότι άχρηστο θέλουν να ξεφορτωθούν, έρχονται στο πάρκο και το πετάνε ».

Οι κάτοικοι της οδού Κέρκυρας καλούν τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να επισκεφθούν το Πάρκο Ρένου Πρέντζα και να προχωρήσουν στην πλήρη καθαριότητα και την αναβάθμισή του. Παράλληλα, ζητούν να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι για την καθαριότητά του.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend