Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χρειάζονται τεχνικές λύσεις για αντιμετώπιση των πλημμυρών στις Καμάρες Λάρνακας
Χρειάζονται τεχνικές λύσεις για αντιμετώπιση των πλημμυρών στις Καμάρες Λάρνακας

Χρειάζονται τεχνικές λύσεις για αντιμετώπιση των πλημμυρών στις Καμάρες Λάρνακας

Σύντομα θα είναι έτοιμη η υδρολογική μελέτη που θα περιλαμβάνει τεχνικές λύσεις για αντιμετώπιση των πλημμυρών στην ευπαθή περιοχή των Καμάρων, στη Λάρνακα, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Κ. Πετρίδης.

Σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 12 Σεπτεμβρίου 2019, προς την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα, η οποία ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν για στις Καμάρες εδώ και περίπου πέντε χρόνια, ο κ.Πετρίδης εξηγεί ότι τα προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή παρατηρούνται λόγω της ροής όμβριων υδάτων, κατά τη χειμερινή περίοδο, στη λεκάνη απορροής του ποταμού Καλού Χωριού, ο οποίος διέρχεται από την εν λόγω περιοχή, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια του συστήματος φρεατίων συλλογής νερών και του δικτύου σωλήνων αποχέτευσης.

Ως εκ τούτου, η ετοιμασία υδρολογικής μελέτης, η οποία να περιλαμβάνει τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση των υπό αναφορά προβλημάτων, κρίθηκε αναγκαία μετά και από τις καταστροφικές πλημμύρες στη συγκεκριμένη περιοχή τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι η συγκεκριμένη μελέτη, την οποία ετοιμάζει κοινοπραξία ιδιωτικών γραφείων συμβούλων μελετητών, βρίσκεται σ’ εξέλιξη κι έχει ως στόχο το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών, τόσο της προαναφερόμενης περιοχής, όσο και άλλων ευάλωτων περιοχών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, που βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού.

Ο κ.Πετρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μελέτη αυτή σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί. Με βάση τη μελέτη, θα ετοιμαστούν κατάλληλα έγγραφα (γενικές και τεχνικές προδιαγραφές) και θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού, προκειμένου να επιλεγεί η εργοληπτική εταιρεία για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στις ευπαθείς περιοχές, όπως προνοείται από την υδρολογική μελέτη. Επίσης, η μελέτη θα καθορίσει την ημερομηνία έναρξης των εργασιών και την αποπεράτωσή τους.

Επιπρόσθετα, ο Κ. Πετρίδης παρατηρεί ότι τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, έγιναν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες, τα οποία έχουν επιλύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend