Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή, που επιβλήθηκε σε αρχιλοχία της ΥΚΑΝ Λάρνακας. Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο συνήλθε ως εφετείο, απέρριψε τις εφέσεις του αρχιλοχία της ΥΚΑΝ για την καταδίκη του και της Αστυνομίας για την ποινή, επικυρώνοντας την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Ο αρχιλοχίας της ΥΚΑΝ Λάρνακας κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες δεκασμού από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αθωώθηκε μόνο στις κατηγορίες που αφορούσαν κατάχρηση εξουσίας τις οποίες επίσης αντιμετώπιζε.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείτο ότι μεταξύ των ημερομηνιών 23 Ιουνίου 2012 και 26 Φεβρουαρίου 2013 ως αρχιλοχίας της ΥΚΑΝ ζήτησε και πήρε από κατηγορούμενο σε υπόθεση κατοχής 1.630 γραμμαρίων κοκαίνης ποσό πέραν των 11 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να τον βοηθήσει να αθωωθεί. Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν εφτά μάρτυρες κατηγορίας. Με την έφεση που καταχώρισε ο κατηγορούμενος αρχιλοχίας, αμφισβητούσε την ορθότητα της καταδίκης του και την ορθότητα της επιβληθείσας ποινής.

Επιβάλλοντας σ’ αυτόν ποινή φυλάκισης με αναστολή, το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ότι η ηλικία του (56 χρόνων), η κατάσταση της υγείας του, οι δυσμενείς συνέπειες στην οικογένεια και στα παιδιά του, το γεγονός ότι η επιβολή ποινής φυλάκισης θα είχε ως συνέπεια την απώλεια της εργασίας του και των εισοδημάτων του, η πορεία του στο αστυνομικό σώμα, αλλά και ο πρότερος έντιμος βίος του συνηγορούν στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Το Εφετείο (με δικαστές τους Ναθαναήλ, Σταματίου, Πούγιουρου) έκρινε ότι υπό τις περιστάσεις η επιλογή του δικαστηρίου να προχωρήσει με αναστολή της ποινής δεν ήταν εσφαλμένη.

«Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε το ευεργέτημα να βιώσει την όλη υπόθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχε δει και κρίνει τον εφεσείοντα καθόλη τη διάρκεια της δίκης. Θεώρησε ότι έπρεπε να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία, όχι από την άποψη της επιλογής της ποινής, αλλά της έκτισής της. Έκρινε, με άλλα λόγια, ότι η τιμωρία των δύο ετών φυλάκισης, με όλες τις συνέπειες, ήταν επαρκής για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο και δεν χρειαζόταν η άμεση έκτισή της. Ήταν μία επιτρεπόμενη οριακά επιλογή στην οποία δεν εμφιλοχώρησε οποιοδήποτε λάθος αρχής.

Ως εκ τούτου, η έφεση απορρίπτεται», καταλήγει η απόφαση του Εφετείου.

 

Στην ακύρωση πτήσεων λόγω σοβαρού προβλήματος στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας έχουν προβεί οι Βρετανικές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 16.000 επιβάτες επηρεάζονται με τις πτήσεις που έχουν ματαιωθεί να ήταν προγραμματισμένο να εκτελεστούν από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου, Γκάτγουικ και Σίτυ.
Μεταξύ των ακυρωμένων πτήσεων περιλαμβάνονται και πτήσεις προς Λάρνακα, Αθήνα, διάφορους άλλους προορισμούς σε μεσογειακές χώρες που δέχονται πολλούς Βρετανούς τουρίστες, πτήσεις προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ακόμα και πτήση προς Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα για τη Λάρνακα, έχει ακυρωθεί η πτήση που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το Χίθροου στις 11:50πμ τοπική ώρα.
Συνολικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 86 πτήσεις από και προς το Χίθροου και άλλες δέκα από το Γκάτγουικ.
Οι Βρετανικές Αερογραμμές έχουν ανακοινώσει ότι το πρόβλημα επηρεάζει τη διαδικασία του check-in και καλούν το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται για την πτήση τη πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο.
Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ακολουθεί ένα διήμερο αναστάτωσης στο Χίθροου κατά το οποίο αν και η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο απετράπη, υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή και αλλαγή αεροδρομίου αναχώρησης πτήσεων.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι, σύμφωνα με τον περί Δήμων Νόμο και τους περί Τροχαίας Δημοτικούς Κανονισμούς Λάρνακας και μετά από τη συναίνεση του Αρχηγού της Αστυνομίας, εγκρίθηκε η εφαρμογή των πιο κάτω μέτρων τροχαίας:

  • Τη δημιουργία εξήντα (60) ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης οχημάτων, με τοποθέτηση Μηχανής Έκδοσης Εισιτηρίων (Pay& Display).
  • Τη δημιουργία τεσσάρων (4) χώρων στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων ΑΜΕΑ.
  • Τη δημιουργία δυο χώρων στάθμευσης οχημάτων ΤΑΞΙ, με  το σύστημα της «Πιάτσας».
  • Τη δημιουργία τεσσάρων χώρων στάθμευσης οχημάτων, στους οποίους να γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση με σήμανση και σηματοδότηση για στάθμευση 16 μοτοσυκλετών.
  • Τη δημιουργία επτά (7) χώρων στάθμευσης προμηθευτικών οχημάτων, οι οποίοι να λειτουργούν από τις 7.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Οι ίδιοι χώροι στάθμευσης, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 7.00 της επομένης, να λειτουργούν ως ελεγχόμενοι χώροι στάθμευσης οχημάτων, με την τοποθέτηση Μηχανής Έκδοσης Εισιτηρίων (Pay& Display).

Οι εν λόγω μηχανές θα τεθούν σε λειτουργία από αύριο Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019 και θα ελέγχονται καθημερινά (Δευτέρα μέχρι και Κυριακή) από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 μεσάνυχτα με μέγιστο χρόνο συνεχούς στάθμευσης 3 ώρες.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Νόμου και τις σχετικές οδηγίες του Δήμου Λάρνακας, προς αποφυγή της επιβολής  εξώδικου πρόστιμου.

 

Ο Δήμος Λάρνακα ενημερώνει το κοινό ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων, που του καθορίζει το Άρθρο 92Α του Περί Δήμων Νόμου, όλα τα οχήματα/αντικείμενα τα οποία είναι ακινητοποιημένα πάνω από τρείς εβδομάδες σε συγκεκριμένο χώρο, θα θεωρούνται εγκαταλελειμμένα.

Εάν το όχημα/ αντικείμενο αυτό δεν μετακινηθεί μέσα σε τέσσερεις εβδομάδες από την ημέρα που θα γίνει σχετική ειδοποίηση/γνωστοποίηση  από το Δήμο, τότε ο Δήμος έχει την εξουσία να θέσει σε εφαρμογή την αναφερόμενη  Νομοθεσία.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με την πιο πάνω υπόδειξη για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Send this to a friend