Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θέλεις να γίνεις αστυνομικός – Αυτές είναι οι δοκιμασίες που θα περάσεις
Θέλεις να γίνεις αστυνομικός – Αυτές είναι οι δοκιμασίες που θα περάσεις

Θέλεις να γίνεις αστυνομικός – Αυτές είναι οι δοκιμασίες που θα περάσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H Aστυνομία Κύπρου θα έχει «νέο αίμα». Για να γίνει αυτό όμως απαιτούνται κάποιες διαδικασίες ή μάλλον δοκιμασίες. Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται 1678 επίδοξοι αστυνομικοί και πυροσβέστες που διεκδικούν τις 230 κενές θέσεις αστυνομικών και 56 πυροσβεστών που προκηρύχθηκαν.

Αυτά είναι τα στάδια

Μετά τις αιτήσεις που έγιναν ,το αμέσως επόμενο στάδιο αποτελούν οι γραπτές εξετάσεις που θα ετοιμαστούν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι υποψήφιοι θα στρωθούν στο διάβασμα αφού θα δοκιμαστούν στα εξής μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά και Γενικές Γνώσεις).

Η επόμενη δοκιμασία είναι οι ιατρικές εξετάσεις για να ακολουθήσουν τα αθλητικά/γυμναστικά αγωνίσματα και οι ψυχομετρικές εξετάσεις.

Πάνε για νάρκοτεστ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψήφιους αστυνομικούς είναι να περάσουν από το νάρκοτεστ. Όσοι είναι καθαροί, τότε θα ενταχθούν στον κατάλογο διοριστέων. Η πρόσληψη θα κριθεί βαθμολογικά κατά 93% από την γραπτή εξέταση και κατά 7% σε άλλα προσόντα όπως: Τα ακαδημαϊκά προσόντα, εάν είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού διπλώματος ή μεταπτυχιακού. Επίσης, τη δική του σημασία (προσμετρά στο 7%) αποκτά και η θητεία ως ειδικός αστυνομικός για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Αυτή τη στιγμή, παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσουν οι εξετάσεις, ενώ όπως φαίνεται μέσα από τη διαδικασία έχουν καταργηθεί πλέον οι Επιτροπές Αξιολόγησης και Κρίσεων.

Πηγή: Cyprus Bomb

Send this to a friend