Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οριστική απόφαση: Κατεδαφίζεται το Κτήμα Μακένζι
Οριστική απόφαση: Κατεδαφίζεται το Κτήμα Μακένζι

Οριστική απόφαση: Κατεδαφίζεται το Κτήμα Μακένζι

Οριστικό τέλος στη νομική διαμάχη για το κτήμα Μακένζι έδωσε το Διοικητικό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο ακύρωσε το προσωρινό διάταγμα της αναστολής της κατεδάφισης.

Να θυμίσουμε ότι το προσωρινό διάταγμα της αναστολής της κατεδάφισης είχαν πετύχει οι ιδιοκτήτες, μετά από ένσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την αίθουσα δεν έχει τεκμηριώσει έννομο συμφέρον.

Με βάση αυτή την εξέλιξη είναι πλέον οριστική η απόφαση για κατεδάφισή του, αφού ενεργοποιείται άμεσα η άδεια για την κατεδάφιση του, την οποία εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου στις 15 Φεβρουαρίου και στάθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, υπό την ιδιότητά του ως κηδεμόνα τ/κ περιουσιών, για να εξηγήσει γιατί το Υπουργείο δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα με διάταγμα του Δικαστηρίου για κατεδάφιση και παράδοση ελεύθερου κατοχής, του τεμαχίου γης στο οποίο έχει ανεγερθεί η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «στις 17/1/2019 έγινε ανάκτηση του τεμαχίου γης, ωστόσο αυτό δεν θεωρήθηκε από το Δικαστήριο ως πλήρης συμμόρφωση με το διάταγμά του» και πρόσθεσε πως «είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε το υποστατικό ελεύθερου κατοχής και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για πλήρη συμμόρφωση με το διάταγμα του Δικαστηρίου».

Send this to a friend