Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι επόμενες συγκεντρώσεις για το θεσμό του “Παρατηρητή της Γειτονιάς” σε Αθηένου και Τερσεφάνου
Οι επόμενες συγκεντρώσεις για το θεσμό του “Παρατηρητή της Γειτονιάς” σε Αθηένου και Τερσεφάνου

Οι επόμενες συγκεντρώσεις για το θεσμό του “Παρατηρητή της Γειτονιάς” σε Αθηένου και Τερσεφάνου

Στο Δήμο Αθηένου και στην Κοινότητα Τερσεφάνου, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι συγκεντρώσεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις για το Θεσμό «Παρατηρητής της Γειτονιάς».

Την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το βράδυ, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, συγκέντρωση για εκπαίδευση και αξιολόγηση της λειτουργίας του Θεσμού.

Η Αστυνομία Κύπρου και ο Δήμος Αθηένου, προσκαλούν το κοινό να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Συγκέντρωση για εκπαίδευση και αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος Παρατηρητής της Γειτονιάς θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Κοινότητα Τερσεφάνου, την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019.

Η ενημερωτική συγκέντρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τερσεφάνου, στις 7.30 το βράδυ.

Η Αστυνομία Κύπρου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου, προσκαλούν το κοινό να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Οι δύο εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις για το Θεσμό Παρατηρητής της Γειτονιάς πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στους Δήμους Στροβόλου, Αγίας Νάπας και Γεροσκήπου, στις Κοινότητες Πύργου Λεμεσού, Ποταμιάς, στην Κοινότητα Κοράκου με συνδιοργανωτές το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Σολέας, καθώς και στην Κοινότητα Κλήρου με συνδιοργανωτές τις Κοινότητες Κλήρου, Αγίου Επιφανείου, Γουρρίου, Καλού Χωριού Ορεινής, Λαζανιάς και Φικάρδου.

Ο θεσμός Παρατηρητής της Γειτονιάς αποτελεί μια σύγχρονη στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, η οποία εφαρμόζεται με τη συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά ως Παρατηρητές της Γειτονιάς.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην πρόληψη του εγκλήματος και στην αύξηση της ασφάλειας σε Δήμους και Κοινότητες. Προστατεύει το κοινό από τη δράση εγκληματικών στοιχείων, υποβοηθά στη δραστική μείωση των κλοπών, των διαρρήξεων, της καταστροφής περιουσιών και της διακίνησης παράνομων ουσιών.

Στην Κύπρο, η συμμετοχή των συμπολιτών μας στο θεσμό μέχρι στιγμής καταγράφει 104,000 εθελοντές Παρατηρητές της Γειτονιάς.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής που αναπτύχθηκε μεταξύ των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Πολιτών και της Αστυνομίας, είναι η επίτευξη υψηλών επιπέδων ασφάλειας στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες και στατιστικές, έχει επιτευχθεί μείωση στο έγκλημα σε ποσοστό της τάξης του 30%.

Send this to a friend