Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πράσινη πόλη η Λάρνακα
Πράσινη πόλη η Λάρνακα

Πράσινη πόλη η Λάρνακα

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή (7/4) στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός ραδιοσταθμός Ράδιο 99fm (συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής), υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Δήμου Λάρνακας και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διοργανωθούν διάφορες δράσεις, όπως καθαρισμός του βυθού της θάλασσας από δύτες, καθαρισμός της παραλίας και του μονοπατιού της φύσης παρά την αλυκή, ολοήμερο τουρνουά Beach Tennis, δενδροφυτεύσεις και ποδηλατοδρομία, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για καλές πράσινες πρακτικές.

Θα λειτουργήσουν, επίσης, περίπτερα με την συμμετοχή πράσινων επιχειρήσεων, ενώ στην κεντρική εξέδρα της παραλίας θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Περιβάλλοντος 2019 θα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και οι επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων στον άνθρωπο και στον πλανήτη γενικότερα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι ν’ αφυπνίσει τους πολίτες της Λάρνακας για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας εφικτό τον στόχο για μια «πράσινη βιώσιμη πόλη». Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά, η ρύπανση των θαλασσών, του αέρα, της γης, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι κλιματικές αλλαγές είναι μερικά από τα προβλήματα που μαστίζουν σήμερα ολόκληρο τον πλανήτη.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Α. Βύρας είπε ότι με μια σειρά έργων που προγραμματίζονται άμεσα, φιλοδοξία του δήμου είναι να καταστήσει τη Λάρνακα μια πόλη που θα την χαίρεται ο πεζός, το παιδί και η οικογένεια. Ανέφερε, ακόμα, ότι στόχος είναι το φεστιβάλ περιβάλλοντος να καταστεί θεσμός.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Διοικήσεως Ι. Παναγιώτου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα τέτοιων φεστιβάλ για την ευαισθητοποίηση του κοινού κι εξέφρασε την ελπίδα η Λάρνακα να γίνει πράσινη πόλη σ’ όλα τα επίπεδα.

Το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend