Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τον άμεσο τερματισμό των εργασιών επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων πυρίτιδας, για σκοπούς κατασκευής κυνηγετικών φυσιγγίων από εργοστάσιο, που βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων Αραδίππου, ζητά επιτακτικά ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης μας ανέφερε ότι «την Παρασκευή η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο. Όπως αναφέρθηκε το εν λόγω υποστατικό το οποίο χρησιμοποιεί πάνω από 50 τόνους πυρίτιδας για κατασκευή φυσιγγίων, έχει περιληφθεί σε περιοχή σε ζώνη επικινδυνότητας εγκαταστάσεων SEVEZO. Επίσης το συγκεκριμένο υποστατικό βρίσκεται σε περίκλειστη νησίδα βιομηχανικής ανάπτυξης που ανήκει στο Δήμο Λάρνακας, όμως, εμπεριέχεται στις ζώνες  του Δήμου Αραδίππου και περικλείεται από το όριο ανάπτυξης του».

Ο κ. Ευαγγελίδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο υποστατικό «δεύτερο Μαρί» αφού όπως εξήγησε «αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων της περιοχής, αφού επηρεάζει περίπου 1250 υφιστάμενα υποστατικά. Το υποστατικό λειτουργεί έχοντας όλες τις απαραίτητες άδειες εδώ και χρόνια. Η Υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε ότι θα κάνει το παν ώστε η πυρίτιδα να απομακρυνθεί από την περιοχή και να μεταφερθεί με ασφάλεια κάπου αλλού».

 

Το φλαμίνγκο, που βρέθηκε νεκρό τον περασμένο μήνα στην περιοχή της αλυκής Λάρνακας, από ότι φαίνεται κατάπιε μόλυβδο και δηλητηριάστηκε. Το πουλί παραδόθηκε νεκρό στο Κτηνιατρείο Λάρνακας στις 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του. Σύμφωνα λοιπόν, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν, η αιτία θανάτου του φλαμίνγκο ήταν η συγκέντρωση μόλυβδου στον οργανισμό του. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν περίπου δυο γραμμάρια σκάγια στο συκώτι του πουλιού, γεγονός που του επέφερε το θάνατο. Πιστεύεται ότι ο μόλυβδος που κατάπιε το φλαμίνγκο, προήλθε από το παρακείμενο και εγκαταλελειμμένο, εδώ και πολλά χρόνια σκοπευτήριο. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά περιστατικά θανάτων αποδημητικών πουλιών, εξαιτίας του μόλυβδου από το σκοπευτήριο. Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό περιστατικό για τον φετινό χειμώνα.

 

Και τέλος πραγματοποιείται σήμερα στις 7.30 το βράδυ, η τελετή λήξης του έβδομου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Εισηγητής της πέμπτης και τελευταίας διάλεξης  θα είναι ο κος Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος με θέμα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Κίνδυνοι και τρόποι απεξάρτησης». Στην τελετή λήξης του Πανεπιστημίου θα ακολουθήσει η απονομή των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης. Με την ολοκλήρωση του έβδομου έτους διαλέξεων, ο  Δήμος Αραδίππου υλοποιεί με επιτυχία τον στόχο του να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα ενδιαφέροντα του.

Συνδιοργανωτής των διαλέξεων του Δήμου Αραδίππου είναι το ΄Ιδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή.

Send this to a friend