Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επέστρεψε ο Δήμαρχος Αθηένου από την συνάντηση της Β’Φάσης του Δικτύου του Προγράμματος URBACT
Επέστρεψε ο Δήμαρχος Αθηένου από την συνάντηση της Β’Φάσης του Δικτύου του Προγράμματος URBACT

Επέστρεψε ο Δήμαρχος Αθηένου από την συνάντηση της Β’Φάσης του Δικτύου του Προγράμματος URBACT

Πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, η εναρκτήρια συνάντηση της Φάσης Β’ του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», του Προγράμματος URBACT.

Στη Συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από κάθε πόλη-εταίρο του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου, καθώς και εκπρόσωπος του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT της Πορτογαλίας.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου και οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι: Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τους Γιάννη Χατζημιχαήλ, Λογιστικό Λειτουργό του Δήμου, Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT και Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος.

 

Οι εργασίες της συνάντησης στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ σε αυτή αποφασίσθηκαν ομόφωνα, μεταξύ άλλων τα πιο κάτω:

α) Οι όροι της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηένου, Επικεφαλής Εταίρου και όλων των πόλεων-εταίρων που συμμετέχουν στο δίκτυο.

β) Η επόμενη Διακρατική Συνάντηση των εταίρων, που θα γίνει στην πόλη Αλτέα της Ισπανίας, στις 28 και 29 Μαρτίου 2019, με κύριο στόχο την αξιολόγηση των Σχεδίων Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες πόλεις που θα ετοιμάσει ο κάθε εταίρος και την σε βάθος ανάλυση του Στοιχείου Μεταφοράς «Δράσεις Μεταξύ Γενεών».

γ) Το Στοιχείο Μεταφοράς που θα αναλυθεί σε βάθος σε κάθε Διακρατική Συνάντηση με βάση τις ανάγκες του κάθε εταίρου.

δ) Οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τους εταίρους με βάση την έγκριση και τις απαιτήσεις της Γραμματείας του Προγράμματος.

 

Επιπλέον συζητήθηκαν η Μεθοδολογία Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής, ο ρόλος και η ενεργοποίηση των Τοπικών Ομάδων URBACT στην ανάπτυξη του Σχεδίου Μεταφοράς, η δομή και το περιεχόμενο του Σχεδίου, τα κυριότερα εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταίροι και δυνατές λύσεις. Οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις υποδομές της πόλης του Arcos de Valdevez σε θέματα εθελοντισμού και Πολιτικής Επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας, μεταξύ του Επικεφαλής Εταίρου Δήμου Αθηένου και των άλλων εταίρων.

Ο Δήμαρχος Αθηένου είχε την ευκαιρία, να αναπτύξει τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο της πόλης Arcos de Valdevez κ. Joao Manuel Esteves, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθηένου στα πλαίσια της τελικής διεθνούς συνάντησης του δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου στο τέλος του 2020. Επίσης αντάλλαξαν ιδέες, για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

Send this to a friend