Home ΛΑΡΝΑΚΑ 2ο Ετήσιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων: «Πώς μια ιδέα μετατρέπεται σε μια πετυχημένη επιχείρηση»
2ο Ετήσιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων: «Πώς μια ιδέα μετατρέπεται σε μια πετυχημένη επιχείρηση»

2ο Ετήσιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων: «Πώς μια ιδέα μετατρέπεται σε μια πετυχημένη επιχείρηση»

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, o Δήμος Λάρνακας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, πραγματοποίησαν το  Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, το «2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων», στη Λάρνακα.

Το Συνέδριο – το οποίο παρακολούθησαν πέραν των 160 νέων – είναι το δεύτερο Συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού από τους τρεις αυτούς φορείς και το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων.

 

Στο Συνέδριο, κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Enon Landenberg,  Ισραηλινός επιχειρηματίας και ειδικός σε θέματα νεοφυών επιχειρήσεων. Ο κ. Landerberg, είναι μεταξύ άλλωνιδρυτής της BOSCO (εφαρμογή που προβλέπει τις διαδικτυακές απειλές που δέχεται ένα παιδί ανά πάσα στιγμή) και έμπειρος μέντορας νέων που θέλουν να αρχίσουν τη δική τους επιχείρηση. Ο κ. Εnon Landnberg, ο οποίος ταξίδεψε στην Κύπρο ειδικά για το Συνέδριο αυτό, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τη δική του προσωπική εμπειρία για το πώς δημιούργησε παγκοσμίου εμβέλειας επιτυχημένες επιχειρήσεις και εφαρμογές και έδωσε εξειδικευμένες συμβουλές για το πώς μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να γίνει πραγματικότητα.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι ο Δήμος ανέκαθεν έδινε έμφαση στις καινοτόμες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες και ότι στόχος του Συνεδρίου είναι η ενδυνάμωση και ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην πόλη της Λάρνακας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτης Σεντώνας, κατά το χαιρετισμό που απεύθυνε ανέφερε ότι ο Οργανισμός Νεολαίας αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην πράξη, και για το λόγο αυτό, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, σεμινάρια και άλλες δράσεις βρίσκεται στο πλευρό τους και συμβάλει στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δεξιοτήτων και γνώσεων.

Κατά το δεύτερο μέρος των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι από τον σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Μιχάλη Μεϊμάρη, το οποίο επικεντρώθηκε στη δημιουργία πετυχημένων επιχειρηματικών δράσεων για νέους επιχειρηματίες και Start-Uppers.

Send this to a friend