Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άκυρη η απόφαση του Υπουργικού
Άκυρη η απόφαση του Υπουργικού

Άκυρη η απόφαση του Υπουργικού

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά, στην Αραδίππου, μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ημερομηνίας 28 Ιανουαρίου 2019, που ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο του 2014, για αδειοδότηση στη Βιομηχανική Περιοχή Β΄ Αραδίππου του εργοστασίου Halliburton, μιας υποστηρικτικής μονάδας στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων.

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή 22 πολιτών της περιοχής Κρασά που καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2015. Οι κάτοικοι είχαν ταχθεί ενάντια στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, εκφράζοντας φόβους και ανησυχίες για την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον, αφού το εργοστάσιο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για δικαίωση των πολιτών της περιοχής Κρασά και για απόφαση που αποκάλυψε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις αδιαφανείς, αυθαίρετες και παράνομες, όπως υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και του Δημάρχου Αραδίππου Ε. Ευαγγελίδη. «Ως ΑΚΕΛ απαιτήσαμε από την πρώτη στιγμή να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες, περιβαλλοντικές και άλλες, σε σχέση με την χωροθέτηση εργοστασίων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών των  εταιρειών υδρογονανθράκων κατ’ απόκλιση του τοπικού σχεδίου Λάρνακας. Οι διαμαρτυρίες και η διαφωνία του ΑΚΕΛ, της δημοτικής του ομάδας στην Αραδίππου, του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των κατοίκων δικαιώθηκαν με αυτή την απόφαση», σημειώνει το ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Παράλληλα, η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ ζητά ν’ απαντηθούν τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν και που δεν απαντήθηκαν ποτέ, όπως ποιου τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος Αραδίππου και ο ΔΗΣΥ, ποιου τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει το Υπουργικό και ποιου τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου; «Για το ΑΚΕΛ, πάνω από τα όποια μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η ασφάλεια, η υγεία των πολιτών, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend