Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έρευνα για τον Σταύρο
Έρευνα για τον Σταύρο

Έρευνα για τον Σταύρο

Έκθεση γεγονότων, για τον θάνατο από γρίπη Α’ του 34χρονου Σταύρου Γεωργίου, από τη Λάρνακα, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν τον εκλιπόντα να είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Νοσοκομείο Λάρνακας τις προηγούμενες μέρες με συμπτώματα γρίπης χωρίς όμως να λάβει την κατάλληλη θεραπεία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι από την περασμένη Τετάρτη, όταν και ενημερώθηκε για τις πληροφορίες αυτές που προέρχονται από την οικογένεια του 34χρονου, ζήτησε Έκθεση Γεγονότων, ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα.

Ανέφερε πως μόλις παραλάβει την Έκθεση Γεγονότων, ανάλογα με το πόρισμα, το υπουργείο του θα λάβει και τα κατάλληλα μέτρα.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Στ. Γεωργίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ενημέρωσε ότι η κηδεία, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Πέμπτη από το Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στις 2μ.μ., αναβλήθηκε. Και αυτό, διότι στα πλαίσια της θανατικής ανάκρισης θα διενεργηθεί νεκροτομή στη σορό του για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η κηδεία του Σταύρου Γεωργίου θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 2.00 μ.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στη Λάρνακα.

Η οικογένεια του 34χρονου ήδη έχει καταγγείλει υπόθεση ιατρικής αμέλειας στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Α.Δ. Λάρνακας.

Ο άτυχος Σταύρος ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο θέμα της γρίπης Α παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει έλλειψη εμβολίων στον ιδιωτικό τομέα. «Αντιλαμβάνεστε ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα είναι βάσει του προγραμματισμού που έγινε για τις ανάγκες των δικαιούχων. Ζητήθηκε από τον ανάδοχο, βάσει πρόνοιας που υπήρχε στη σύμβαση, για προμήθεια μέχρι και 30% περισσότερα εμβόλια, αλλά ο ανάδοχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», είπε ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες μέσω των πρεσβειών μας στο εξωτερικό, ώστε ν’ αγοραστούν νέες ποσότητες από διάφορες χώρες για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί και ο ιδιωτικός τομέας. «Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι εκτός του κανονικού πλαισίου. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν κι ελλείψεις. Δεν είναι κάτι μεμπτό από πλευράς των ιδιωτών», ξεκαθάρισε ο υπουργός. Τόνισε, όμως, την ανάγκη για καλύτερο προγραμματισμό στο μέλλον.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend