Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καταχωρείται η υπόθεση φόνου του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη
Καταχωρείται η υπόθεση φόνου του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη

Καταχωρείται η υπόθεση φόνου του 76χρονου Κόκου Μαυρομμάτη

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, όπως άλλωστε αναμενόταν, θα εκδικαστεί η υπόθεση του 21χρονου Μ.Χ., από το συνοικισμό Αγ. Αναργύρων, για το έγκλημα που διαπράχθηκε την 27η Ιανουαρίου στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα, με θύμα τον 76χρονου Κόκο Μαυρομμάτη.

Όπως πληροφορούμαστε, ο φάκελος της υπόθεσης, θα διαβιβαστεί την Τετάρτη (6/2) στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οδηγίες ως προς την κατηγορία που θα συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, δηλαδή κατά πόσο ο 21χρονος θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ή για φόνο εκ προμελέτης.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα του απαγγελθούν είναι λίγο πολύ γνωστές και αφορούν εμπρησμό, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέμπτη (7/2) η υπόθεση του 21χρονου θα καταχωρισθεί στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Θεωρείται βέβαια πως λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο 21χρονος (ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου εκκρεμεί εναντίον του και υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου), η Αστυνομία θα ζητήσει όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσής του στο κακουργιοδικείο.

Θυμίζουμε, ότι ο άτυχος 76χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο φτωχικό του, στην οδό Τέρρα Όμπρας. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο δωμάτιό του λόγω αναμένου τσιγάρου ή κεριού. Ωστόσο, η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του κατέδειξε ότι ο θάνατός του ήταν βίαιος και ότι προκλήθηκε προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, ενώ σ’ όλο του το σώμα εντοπίστηκαν πολλαπλά κτυπήματα.

Με αφορμή τη ληστεία που ο 21χρονος διέπραξε σε βάρος 96χρονης το ίδιο πρωί (27/1) στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας, η Αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε και το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του 76χρονου.

Αν τον κατάγγελλε…

Ο 21χρονος παραδέχθηκε ότι και στις 13 Ιανουαρίου, διέπραξε ξανά ληστεία σε βάρος του 76χρονου Κόκου μέσα στο σπίτι του, κλέβοντας 100 ευρώ. Τότε, όμως, ο 76χρονος δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Αν έκανε την καταγγελία και συλλαμβανόταν έγκαιρα ο 21χρονος, ίσως ο Κόκος να γλίτωνε το εφιαλτικό πρωινό της 27ης Ιανουαρίου και σήμερα να ζούσε…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend