Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο αλλοδαποί  από την Ινδία ο ένας 22 χρονών και ο άλλος 27 χρονών, τραυματίστηκαν, ο ένας κρίσιμα και ο άλλος ελαφριά, όταν τους επιτέθηκαν δύο ομοεθνείς τους, οι οποίοι αφού τους κτύπησαν στη συνέχεια έκλεψαν από τον ένα το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.
Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος φέρει μικρό επισκληρίδιο αιμάτωμα μετωπιαίου και πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο 22χρονος θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα ρινικού οστού. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ο 27χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην νευροχειρουργική μονάδα. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Ο 22χρονος κρατείται για νοσηλεία στο χειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

 

Την ώρα που μαίνεται η κόντρα μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιοκτητών της επιχείρησης, αυτό θα πρέπει να κατεδαφιστεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Κι αυτό γιατί στις 15 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εσωτερικών, θα εμφανιστεί ενώπιον Δικαστηρίου, και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την όλη ιστορία,  ώστε να μην του επιβληθεί ποινή για το γεγονός ότι ακόμη δεν κατεδαφίστηκε το κτήριο, μετά και από ενδιάμεση απόφαση του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών πρέπει να πάρει τον συγκεκριμένο χώρο, να απομακρύνει οποιεσδήποτε κατασκευές υπάρχουν και να το παραδώσει στους νόμιμους Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες. Το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως κάνει αγώνα δρόμου.

Για την κατεδάφιση απαιτούνται συγκεκριμένες άδειες, οι οποίες έχουν τροχιοδρομηθεί αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης “Κτήμα Μακένζι” εντείνουν την πίεση, τονίζοντας πως το Υπουργείο ενεργεί παράνομα.

 

Και τέλος αρχίζουν σήμερα στη Λάρνακα, οι εργασίες για το μεγάλο αντλιοστάσιο S 9, που θα περιλαμβάνει εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς ομβρίων υδάτων κι εκτέλεση συναφών εργασιών στην περιοχή της ενορίας Αγίου Γιάννη, στη Λάρνακα. Επίσης τον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσουν  και τα έργα για το αντλιοστάσιο S 8 στο δρόμο Λάρνακας προς Λειβάδια).

Η συγκεκριμένη περιοχή διαχρονικά, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα πλημμυρών με τις πρώτες βροχές. Με τη λειτουργία του αντλιοστασίου, εκτιμάται ότι θα επέλθει σημαντική βελτίωση στην περιοχή. Η αξία του έργου θα ανέλθει στο 1 εκατ., 232 χιλιάδες ευρώ . Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 52 εβδομάδων από την ημέρα έναρξής τους.

 

    

 

 

Send this to a friend