Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψάχνοντας λύσεις για το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας
Ψάχνοντας λύσεις για το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας

Ψάχνοντας λύσεις για το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας

Τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπο το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας που στεγάζεται στο Γυμνάσιο Δροσιάς αλλά και τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας για επίλυσή τους, τέθηκαν χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Το Μουσικό Γυμνάσιο λειτουργεί ως ακολούθως: α) πρωινή γενική φοίτηση με επιπλέον δύο περιόδους μουσικής εμβάθυνσης στο Γυμνάσιο Δροσιάς και β) απογευματινά μαθήματα Μουσικής Παιδείας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή.

Ο υπερ-πληθυσμός που υπάρχει στο Γυμνάσιο Δροσιάς δυσκολεύει τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου, με το Υπουργείο να επεξεργάζεται δύο σενάρια, για τα οποία θα αποφασίσει σύντομα αφού πρώτα διαβουλευθεί με τους εμπλεκόμενους γονείς αλλά και τα σχολεία που θα εμπλακούν.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Παιδείας ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, είναι: α) δημιουργία εξατάξιου Μουσικού Σχολείου στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου όπου υπάρχει υποδομή με ταυτόχρονη λήψη μέτρων, ώστε οι περισσότεροι μαθητές του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού να πηγαίνουν στο Παγκύπριο αντί στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου και β) λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στο Ευρυβειάδιο Γυμνάσιο και στο Παγκύπριο Λύκειο, λύση όμως που φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα με την υποδομή αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.

Επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι το πρώτο αφού με αυτό φαίνεται να επιλύονται και θέματα ασφάλειας κατά τη μετακίνηση μαθητών. Και αυτό διότι οι μαθητές από το Γυμνάσιο Δροσιάς και το πρωινό πρόγραμμα χρειάζεται να μετακινηθούν στο απογευματινό πρόγραμμα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ευαγγελία Σιζοπούλου    

Send this to a friend