Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μελέτη για την Γ΄ φάση
Μελέτη για την Γ΄ φάση

Μελέτη για την Γ΄ φάση

Εντός του τρέχοντος έτους ξεκινούν οι διεργασίες υλοποίησης της μελέτης, για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που θα καλύψει δήμους και κοινότητες δυτικά της πόλης της Λάρνακας.

Την ώρα που η Β΄ φάση του αποχετευτικού ολοκληρώνεται με την εκτέλεση των τελευταίων συμβολαίων (στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου) κι ενώ απομένει η προβληματική, ελέω των πολλών και σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν ανακαλυφθεί, περιοχή μεταξύ Χρυσοπολίτισσας – Μητρόπολης, όπου τα έργα θα ξεκινήσουν αυτό το χρόνο, εντός του 2019 αναμένεται παράλληλα να ξεκινήσει και η μελέτη για τα έργα του αποχετευτικού που θα καλύψουν τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου και Περβολιών. Οι συγκεκριμένες περιοχές εντάσσονται στη Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, δήλωσε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η προκήρυξη της μελέτης και της ετοιμασίας των εγγράφων προσφορών, για τα υπό αναφορά έργα αναμένεται να γίνει εντός του 2019, ενώ η προκήρυξη των προσφορών, για τις κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να γίνει το 2021.

Εκτός απροόπτου το 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του αποχετευτικού, οι οποίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2026.

Όσον αφορά τα έργα του αποχετευτικού που θα καλύψουν τις γειτονικές περιοχές ανατολικά της Λάρνακας, δηλαδή τον Δήμο Λειβαδιών και τις κοινότητες Ορόκλινης και Πύλας, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων με το θέμα του αποχετευτικού στον πυρήνα της Αραδίππου, κατά πόσο δηλαδή ο Δήμος Αραδίππου, θα ενταχθεί στο ΣΑΛ, κάτι που είναι πολύ πιθανόν.

«Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η ένταξη του Δήμου Αραδίππου στο Σ.Α. Λάρνακας, τότε τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν το 2020 και θ’ ακολουθήσουν οι εργασίες σε Λειβάδια, Ορόκλινη και Πύλα», σημείωσε ο Διευθυντής του ΣΑΛ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend