Home ΛΑΡΝΑΚΑ    Ξεκινά το αντλιοστάσιο
   Ξεκινά το αντλιοστάσιο

   Ξεκινά το αντλιοστάσιο

Τον ερχόμενο Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα για το αντλιοστάσιο S 8 στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, (ο δρόμος από τη Λάρνακα προς Λειβάδια).

Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία S. Hadjichristofi Constructions Ltd – Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. και τα σχετικά συμβόλαια υπεγράφησαν πρόσφατα στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Τ’ όλο έργο περιλαμβάνει κατασκευή αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων και μικρού μήκους δικτύου ομβρίων υδάτων, που θα κατασκευαστούν στην περιοχή ανατολικά της λεωφόρου Αλ. Παναγούλη και βόρεια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, στη Λάρνακα.

Η συγκεκριμένη περιοχή διαχρονικά, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα πλημμυρών με τις πρώτες βροχές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία του αντλιοστασίου, εκτιμάται ότι θα επέλθει σημαντική βελτίωση στην περιοχή.

Το έργο θα περιλαμβάνει κατάργηση του υφιστάμενου αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων το οποίο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και την κατασκευή ενός νέου αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων με τα συναφή δίκτυα γύρω από αυτό.

Η αξία του έργου θα είναι 1 εκατ., 232 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 52 εβδομάδων από την ημέρα έναρξής τους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend