Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που έγιναν στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου
Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που έγιναν στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου

Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που έγιναν στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου

Η διαφορά όντως είναι μεγάλη! Αισθητή είναι η αλλαγή που προέκυψε από το πιλοτικό πρόγραμμα αισθητικής αναβάθμισης της πλατείας Αγίου Λαζάρου, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν επίσημα.

Το υπό αναφορά πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus. Η αισθητική αναβάθμισης της πλατείας Αγ. Λαζάρου είναι ουσιαστικά το πρώτο πιλοτικό βήμα ενός φιλόδοξου προγράμματος με όραμα την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης, που αποτελεί αρνητικό φαινόμενο με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για την εικόνα της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Την παρουσίαση των αλλαγών έκανε ο σύμβουλος του έργου Στέφανος Τόμπσον, ο οποίος είπε ότι οι βελτιωτικές εργασίες στην ιστορική πλατεία αφορούσαν, μεταξύ άλλων, αφαίρεση όλων των ακαλαίσθητων πινακίδων από τα υποστατικά και αντικατάστασή τους με πινακίδες ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό, αφαίρεση όλων των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων, αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων, κάλυψε των κομπρεσέρ των κλιματιστικών, αντικατάσταση όλων των ομπρελών και τεντών με ομοιόμορφο χρωματισμό, αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων με καινούργιους, τοποθέτηση γλαστρών κι ενίσχυση του πρασίνου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος, ευρύτερος στόχος, πέραν της αναβάθμισης της εικόνας της Λάρνακας, είναι και η καλλιέργεια συνείδησης για μια πιο καλαίσθητη κι ελκυστική πόλη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Το ίδιο πρόγραμμα συνεχίζει εντός του τρέχοντος έτους και στην οδό Παύλου Βαλσαμάκη, που είναι ο δρόμος από τις Φοινικούδες προς τον Άγιο Λάζαρο. Στόχος των τοπικών αρχών είναι να εξαπλωθεί σταδιακά και σε άλλα σημεία της πόλης και στην περιφέρεια της Λάρνακας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend