Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος Αισθητικής Αναβάθμισης της Πλατείας Αγίου Λαζάρου, τα οποία ήταν μια πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ και παρουσιάστηκαν χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Συμβουλευτικό Οίκο Concept Cyprus, τον ΚΟΤ, και τον Δήμο Λάρνακας. Η αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης, έγινε με επιτυχία, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που λήφθηκαν πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα. Οι βελτιωτικές εργασίες εστιάστηκαν σε οκτώ βασικές κατηγορίες όπου μπορούσε να υπάρξει και η ανάλογη παρέμβαση. Αφαιρέθηκαν όλες οι οι αυθαίρετα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες. Οι ακαλαίσθητες πινακίδες αντικαταστάθηκαν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό. Αποκαστάθηκαν οι προσόψεις των κτιρίων. «Ντύθηκε» το εγκαταλελειμμένο κτίριο της πλατείας. Καλύφθηκαν οι κομπρεσέρ των κλιματιστικών. Αντικαταστάθηκαν όλες οι ομπρέλες και τέντες με ομοιόμορφο χρωματισμό, και οι κάδοι απορριμμάτων αντικαταστάθηκαν με καινούριους ξύλινους. Τοποθετήθηκαν γλάστρες και ενισχύθηκε το πράσινο. Όλα αυτά έγιναν με το ελάχιστο κόστος, αφού ο Δήμος εξασφάλισε χορηγίες. Το πρόγραμμα συνεχίζει εντός του τρέχοντος έτους στην οδό Παύλου Βαλσαμάκη και οι εμπλεκόμενοι φορείς ευελπιστούν όπως όλες οι αρχές, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες γενικότερα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία ώστε να εξαπλωθεί σταδιακά σε όλη την Περιφέρεια Λάρνακας.

Διαδραστικά περιπτέρα διαβατηριακού ελέγχου “BorderXpress” έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 2:30μμ με κάθε επισημότητα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στην παρουσία δύο Υπουργών, της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλικής Αναστασιάδου και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου. Ο διαβατηριακός έλεγχος στα διαδραστικά περίπτερα BorderXpress, γίνεται έως και τέσσερις φορές πιο σύντομα, σε σχέση με τον μέχρι σήμερα τρόπο, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο, την ταλαιπωρία της αναμονής.

Εκδήλωση Χρέους και Τιμής εις μνήμη των 13 Ηρωικών Νεκρών της 11ης Ιουλίου πραγματοποιείται στο χωριό Μαρί, λίγα μόνο βήματα μακριά από τη ‘Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης’. Από το κέντρο του χωριού στο Μνημείο Αγνοουμένων 1974 θα ξεκινήσει πορεία και λαμπαδηδρομία προς τη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Η αφή της φλόγας θα γίνει από δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου που θα μεταφέρουν τη φλόγα από το ‘Μνημείο Ηρώων ΕΜΑΚ’ Κοφίνου. Θα γίνει σταθμός στο ‘Μνημείο Πεσόντων 11ης Ιουλίου 2011’, έξω από το χωριό Μαρί όπου θα πραγματοποιηθεί σεμνό τελετουργικό με Προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων για να αποτίσουμε φόρο Τιμής και Μνήμης στους 13 ηρωικούς νεκρούς. Μετά το πέρας του Προσκλήτηριου πεσόντων στον χώρο του Μνημείου, η Πορεία των λαμπαδηδρόμων θα πορευθεί προς τον χώρο της θυσίας των 13 παλληκαριών στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, όπου θα γίνει Τρισάγιο έξω από το στρατόπεδο

Εκδήλωση με ‘Παρουσίαση των Εγγράφων για το Φάκελο της Κύπρου’ διοργανώνει η ΕΕ του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, στις 8μμ στο Alexander College. Ομιλητής θα είναι ο Πρ. του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου θα παρουσιάσει στις 8.30μ.μ στο υπαίθριο αμφιθέατροτου Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», το θεατρικό έργο «Η Ρωμιοσύνη εν΄ φυλή συνότζιαιρη του κόσμου». Η παράσταση εντάσσεται στις Βραδιές Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ Λάρνακας συνεχίζεται με την παράσταση «Παράξενο Ζευγάρι» του Neil Simon με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Γιάννη Ζουγανέλη, απόψε στις 9μμ, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Send this to a friend