Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας διοργανώνει την έκθεση Λefkart
Το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας διοργανώνει την έκθεση Λefkart

Το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας διοργανώνει την έκθεση Λefkart

Την έκθεση Λefkart διοργανώνουν το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, και τον Δήμο Λευκάρων.

Η έκθεση αποτελεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος με τίτλο, «Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης» που έχει επιχορηγηθεί από το σχέδιο για τη διατήρηση και ενίσχυση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2017».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 15 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια της ιστορικής εξέλιξης του λευκαρίτικου κεντήματος, της τεχνικής κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες. Στην έκθεση οι μαθητές εκθέτουν τα δημιουργήματα τους. Το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση, βασίζεται στην προώθηση, διάδοση και γενικότερα στη στήριξη των έργων των μαθητών που βασίστηκαν στην ιδέα του Λευκαρίτικου κεντήματος έτσι όπως μεταφέρθηκε από τους εκπαιδευόμενους/εκπαιδευτές και καθηγητές τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού θα απευθύνει χαιρετισμό. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018.

Send this to a friend