Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Δεν μπορεί οι κακοπληρωτές που ήταν ενάντια στον αγώνα της διαπραγμάτευσης για μείωση των χρεώσεων του ΧΥΤΥ, να διεκδικούν περισσότερα οφέλη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης. Ο κος Ευαγγελίδης, απαντούσε σε ερώτηση σχετική με την έριδα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του κράτους και του ΧΥΤΥ. Ο κος Ευαγγελίδης, ανέφερε πως οι απαιτήσεις των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας δεν στηρίζονται σε λογικά επιχειρήματα, αφού ως κακοπληρωτές, ήταν κατά συνέπεια ενάντια στον αγώνα της διαπραγμάτευσης που διενεργούσαν τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Η Ελεύθερη Αμμόχωστος θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που χρέους που της αναλογεί είπε με νόημα ο κος Ευαγγελίδης. Αν οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας επιμένουν στις αξιώσεις τους, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, και Δήμαρχος Αραδίππου, ανέφερε ότι θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα, και ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους να διαχειρίζονται μόνοι τα απόβλητα στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο Αραδίππου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι και των Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων των δύο Επαρχιών για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου. Έγινε ανάλυση της Συμπληρωματικής Συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Συμβουλίου, του ΧΥΤΥ Κόσιης, και του Υπουργείου Γεωργία. Έγινε επίσης ενημέρωση για τη λειτουργία των 7 νέων Πράσινων Σημείων.

Την έκθεση Λefkart διοργανώνουν το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, και τον Δήμο Λευκάρων. Η έκθεση αποτελεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος με τίτλο, «Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης» που έχει επιχορηγηθεί από το σχέδιο για τη διατήρηση και ενίσχυση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2017».Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 15 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια της ιστορικής εξέλιξης του λευκαρίτικου κεντήματος, της τεχνικής κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες. Στην έκθεση οι μαθητές εκθέτουν τα δημιουργήματα τους. Το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση, βασίζεται στην προώθηση, διάδοση και γενικότερα στη στήριξη των έργων των μαθητών που βασίστηκαν στην ιδέα του Λευκαρίτικου κεντήματος έτσι όπως μεταφέρθηκε από τους εκπαιδευόμενους/εκπαιδευτές και καθηγητές τους.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού θα απευθύνει χαιρετισμό. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018.

Συναυλία με τίτλο «Η Σκηνή των Ήχων» διοργανώνει στις 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, το Ωδείο Α. Πέτεβη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τη Χορευτική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» θα παρουσιάσει στις 8:30μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, η Σχολή Μπαλέτου «Etoile» της Χριστίνας Χατζηχρίστου Μαρκίδου. Είσοδος €10 & €5 (παιδιά κάτω των 10 χρονών)

Με θερινό σινεμά σους κήπους του Μουσείου Πιερίδη Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, συνεχίζει τις Κινηματογραφικές της Δευτέρες η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου. Στις 8:30μμ θα αρχίσει η προβολή της γαλλικής ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους, La jeune femme, Μια νέα γυναίκα. Είσοδος €5 & €3 (μέλη Λέσχης)

Τελετή Αλλαγής Προεδρίας Ροταριανού Ομίλου ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΙΤΙΟΝ, θα πραγματοποιηθεί στις 9:30μμ στο ξενοδοχείο Sun Hall

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 10πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα δεχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο, τον Πρέσβη του Ισραήλ.

Send this to a friend