Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ανάβει τις μηχανές ο Δήμος Λάρνακα, προκειμένου η πορεία που έχει προγραμματιστεί για τις 20 του μηνός, να είναι μαζική και να επιβεβαιώσει τον τίτλο που της έχει δοθεί που είναι: «Δίνουμε το μήνυμα». Η πορεία διοργανώνεται από τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, και φιλοδοξεί να είναι η πρώτη από τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο των δύο Δήμων. Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας που στάλληκε χθες το απογευμα, αναφέρεται ότι «Εδώ και δεκαετίες, εμείς, οι κάτοικοι της Λάρνακας, των Λιβαδιών και όλης της Επαρχίας, ζούμε σε ένα περιβάλλον ανασφαλές, περιβαλλοντικά επιβαρυμένο και με το φόβο ενός ατυχήματος ή μιας αστοχίας, η οποία θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον, για τις περιουσίες, για την ασφάλεια και την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας» όπως αναφέρεται. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται το γεγονός ότι η Λάρνακα και τα Λιβάδια στερούνται της ανάπτυξης που θα μπορούσε να επέλθει αν εξέλιπαν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου και ότι οι δημότες Λάρνακας και Λιβαδιών, στερούνται τα αυτονόητα, δηλαδή, όπως αναφέρεται, ό,τι απολαμβάνει κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υπόλοιπη επικράτεια. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο ιστορικό του στόχου της μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου που χρονολογείται από το 2001, αλλά και στην πλειάδα διαταγμάτων, υπογραφών, οδηγιών, μελετών και συζητήσεων, που ακολούθησαν, χωρίς ο στόχος αυτός να γίνει ακόμη κατορθωτός. Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση στους Δημότες της Λάρνακας, των Λιβαδιών να συμμετάσχουν στην πρώτη Πορεία, ώστε να σταλθεί μήνυμα προς το Κράτος και τις Εταιρείες για να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Από Λάρνακα η πορεία θα ξεκινήσει από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού και από Λιβάδια θα ξεκινήσει από τον Κυκλικό Κόμβο Λιβαδιών. Οι δύο πορείες θα καταλήξουν στις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών και Υγραερίου.

Στις 9πμ, είναι προγραμματισμένο να αρχίσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η έναρξη της εκδίκασης υπόθεσης απόσπασης 35,000 ευρώ από επιχειρηματία για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο Μακένζι, για την οποία κατηγορείται ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δήμευση, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε. Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, δηλαδή κατέβαλε εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το όνομά του τοποθετήθηκε στο stop list ενώ θα παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ρωμιοσύνη» παρουσιάζει στις 8μμ στο Δημοτικό Θέατρο, την κυπριακή κωμωδία του Μπάμπη Χαραλάμπους «Οι Καταθέσεις ενός πρόσφυγα». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας. Διοργανωτές της παράστασης είναι το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος ΚΕΠΑ και ΠΑ.Δ.Ε.Δ. – Πρωτοπορία Αμμοχώστου. Η είσοδος €5 και ελεύθερη για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Με κυπριακές και ξένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, κάνει πρεμιέρα ο Θερινός Κινηματογράφος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας-Αμμοχώστου, που απόψε στις 8:30, διοργανώνει την προβολή στον κήπο του Μουσείου Πιερίδη. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο C.D. του Πολιτιστικού Ομίλου “ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ” με τίτλο: «Μαρία Κερτεπενέ-Λαζάρου- 34 χρόνια στο Κυπριακό τραγούδι, σε επιμέλεια Κούλη Θεοδώρου με 12 παραδοσιακά τραγούδια

Send this to a friend