Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Απρίλιο του 2019 θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Τον Απρίλιο του 2019 θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Τον Απρίλιο του 2019 θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Αίρονται τα οικονομικά προβλήματα της κατασκευάστριας εταιρείας

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Το αργότερο τον Απρίλιο του 2019 θα παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης που προήδρευσε για ανασκόπηση της πορείας των έργων στη Λάρνακα, ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί νέα οριστική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης κι εργολάβου του έργου, με την οποία αίρονται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ως εκ τούτου, ο εργολάβος επαναρχίζει τις εργασίες με στόχο την οριστική αποπεράτωση του έργου εντός των πρώτων μηνών του 2019. Θυμίζουμε, ότι η νέα πτέρυγα θα έπρεπε να είχε παραδοθεί φέτος τον Απρίλιο, ωστόσο προέκυψαν διαφορές οικονομικής φύσεως μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και του εργολάβου, που καθυστέρησαν το ζωτικής σημασίας, για τον τομέα της υγείας, έργο. Ενώπιον των φορέων της Λάρνακας, ο Ν. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, σημειώνοντας ότι μετά την επίλυση των νομικών προβλημάτων που είχαν προκύψει (προσφυγές στην Αναθεωρητική κτλ), οι δύο εταιρείες κολοσσοί που έχουν προεπιλεγεί αναμένεται να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές για το έργο εντός του ερχόμενου Ιουνίου.

Ο ΠτΔ έκανε αναφορά και στο πάγιο αίτημα της Λάρνακας για φιλοξενία πανεπιστημιακών σχολών. Όπως είπε, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά την τελευταία της συνεδρία ενέκρινε την ίδρυση Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα. Η συγκεκριμένη σχολή αναμένεται ότι θα προσφέρει τα πρώτα της προγράμματα τον Σεπτέμβριο του 2019, με την λειτουργία αρχικά δύο τμημάτων, του τμήματος Θαλάσσιας Τεχνολογίας και του τμήματος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, επιπλέον, ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κόσιη, έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για καθορισμό ενιαίας χρέωσης. «Με τη συμφωνία αυτή, οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου θα πληρώνουν 36 ευρώ ανά τόνο, δηλαδή στο ήμισυ του σκανδαλώδους ποσού που είχε συμφωνηθεί κατά την εκτέλεση του έργου», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ.Αναστασιάδης εξήγγειλε την κατασκευή δύο φραγμάτων στην Αραδίππου τα οποία θα προκηρυχθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ είπε ότι η μελέτη για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Καμάρες θα ολοκληρωθεί αρχές του 2019.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend