Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Λεπτομερώς αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στα 97 έργα που είχαν εξαγγελθεί το 15 και το 17 για την πόλη και Επαρχία Λάρνακας, και πολλά από τα οποία έχουν υλοποιηθεί, άλλα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης και άλλα προγραμματίζονται να υλοποιηθούν. Για τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών, ο Πρόεδρος έκανε λόγο για αρνητική τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα επί του μνημονίου συναντίληψης, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στη δικαιοδοσία του Δήμου Λάρνακας να υπογράψει το μνημόνιο, και στα δικαιώματα των ιδιωτικών εταιρειών. Η τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, θα μελετηθεί από τον Δήμο Λάρνακας, πριν προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό, ανέφερε σε παρέμβαση του ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο οποίος επανέλαβε τη δυσπιστία, και όχι άδικα όπως είπε, για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Σταχυολογώντας κάποια από τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο ΠτΔ, θετικά είδε το αίτημα του Δήμου για παραχωρηθεί το παλιό Νοσοκομείο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δέσμευση, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε Δημαρχείο. Για την ανάπλαση της συνοικίας του Αη Γιάννη, ο Πρόεδρος είπε ότι όταν ολοκληρωθούν τε έργα του αποχετευτικού, το κράτος θα σταθεί αρωγός, στα επί πλέον χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Ο Πρόεδρος αποκάλυψε και τις εξελίξεις με την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά και το έργο θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 19. Ο Πρόεδρος αποκάλυψε και για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μονάδα Κόσιης και τον καθορισμό της ενιαίας χρέωσης για 36 ευρώ τον τόνο απορριμμάτων, σε σχέση με τα 75 ευρώ που προνοούσε η αρχική συμφωνία. Ο Πρόεδρος εξήγγειλε την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή των 2 αντιπλημμυρικών Φραγμάτων στην Αραδίππου, το 2ο εξάμηνο του 18, €14 εκ.

Αιμοδοσία για ενίσχυση της Τράπεζας αίματος, πραγματοποιεί από τις 6:30 μέχρι τις 8:30μμ στο «Σπίτι της Κοντέας», το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Η Κοντέα», ο Όμιλος Κληρονομιάς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Χαραλάμπους, το Κοινοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και βο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις». Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα προσφέρονται δωρεάν σουβλάκια) και ποτά

Χοροεσπερίδα πραγματοποιεί στις 9μμ στο ξενοδοχείο SunHall η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Δωρεάν εργαστήρι Ψηφιακών Δεξιοτήτων διοργανώνει στις 4μμ, το Κέντρο Παραγωγικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα καλύπτονται, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες που έχουν σχέση με χρήση του διαδικτύου και τις βασικές εφαρμογές του, MS Word, MS Excel και Ασφάλεια Δεδομένων. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε στελέχη επιχειρήσεων όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Τελική Εκδήλωση πραγματοποιούν στις 4μμ τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λάρνακας-Αμμοχώστου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων και παρουσιάζουν τη δουλειά των τμημάτων για σμίλες βελονάκι, και ψηφιδωτό.

Θεατρική Παράσταση για τη ζωή και το έργο της Ελληνίδας στιχουργού «Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου» παρουσιάζεται στις 8:30μμ στο Δημοτικό Θέατρο, με την Αννίτα Σαντοριναίου, σε κείμενα Χριστιάνας Αρτεμίου και Σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη. Είσοδος €15

Με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, θα συναντηθεί στις 9πμ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Στο πρόγραμμα του Δήμου, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Ολομέλειας του ΣΑΛ

Send this to a friend