Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε κόμματα της αντιπολίτευσης η κατεδάφιση της πετρελαιοδεξαμενής στη Λάρνακα που είναι προγραμματισμένη για αύριο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ανακοίνωση της ΕΕ ΑΚΕΛ, γίνεται λόγος για επικοινωνιακές φιέστες, παρ’ όλο που επισημαίνεται ότι «καλώς θα κατεδαφιστεί η δεξαμενή, αλλά, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι αυτό γίνεται με μερικά χρόνια καθυστέρηση. Στην ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στην κυβέρνηση να μην περιοριστεί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είτε πρόκειται για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών είτε για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας. Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, σύμφωνα με το οποίο, το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα, δεν περιλαμβάνει δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τις εταιρείες, και κάτι τέτοιο ενδέχεται να δώσει στις εταιρείες τη δυνατότητα να καθυστερήσουν ή και να αναβάλουν τη μετακίνηση των εγκαταστάσεών τους από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κυβέρνηση μετακινεί μία δεξαμενή και κρατά όλες τις άλλες στη Λάρνακα λέγουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολογοι, όπου γίνεται λόγος για εμπαιγό, όπως αναφέρεται, των Λαρνακέων. Στην ανακοίνωση, γίνεται επίσης αναφορά στα χρονοδιαγράμματα που δεν είχαν τηρηθεί.

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λάρνακας διοργανώνει το 19ο Ετήσιο Συνέδριο του στις 5μμ στο ξενοδοχείο Sun Hall. Θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ο Κώδικας Χρηστής Διοίκησης συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και το νομικό πλαίσιο που τις επηρεάζει» Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία θα χαιρετίσει και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Η Πυθαγόρειος αριθμοσοφία και η αποκωδικοποίηση της Ελληνικής γλώσας είναι το θέμα της διάλεξης που διογανώνεται στις 8μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο μαθηματικός, ερευνητής και συγγραφέας Ελευθέριος Αργυρόπουλος, θα παρουσιάσει μέρος της πολυετούς έρευνας του σχετικά με μια λεξαριθμική μελέτη για την πολιτική ιστορία της Κύπρου, την προσέγγιση του Θείου Όντος δια των αριθμών και τη λεξαριθμιτική επιστημονική μελέτη για τη Μεταμόρφωση, τη Σταύρωση και την Ανάληψη του Ιησού Χριστού. Με λεξαριθμητικές ισοψηφίες θα παρουσιαστούν αποδείξεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση, για τη γνώση σημαντικών θεμάτων μαθηματικών, φυσικής και κοσμολογίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συνεχίζεται στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας το Διεθνές Πρωτάθλημα Tennis ITF Cyprus Seniors Cup G2 που άρχισε την Δευτέρα 30 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο που θα γίνουν και οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος. Συμμετέχουν πάνω από 240 αντισφαιριστές, από 30 διαφορετικές χώρες με πολύ ψηλή βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη. Τους αγώνες μπορούν να τους παρακολουθήσει το κοινό, και να απολαύσει αγώνες Tennis ψηλού επιπέδου.

Άφαντος παραμένει ο καταζητούμενος για διαρρήξεις και κλοπές 33χρ από το Ιράκ, ο οποίος εντοπίστηκε χθες από Αστυνομικούς και κατάφερε να διαφύγει. Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε χθες στις 5μμ στην Ορόκλινη, να οδηγεί αυτοκίνητο με κλοπιμαίους αριθμούς εγγραφής. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και ο ύποπτος έστρεψε το αυτοκίνητο εναντίον των Αστυνομικών, που έριξαν 6 προειδοποιητικούς πυροβολισμούς. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο καταζητούμενος με ένα άλλο άτομο που επέβαινε του οχήματος, βγήκαν από το αυτοκίνητο και κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί. Ο καταζητούμενος είχε κατονομαστεί ως το άτομο που οδηγούσε αυτοκίνητο άλλων δύο υπόπτων που τελούν υπό κράτηση.

Send this to a friend