Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε ο Λογοτεχνκός περίπατος Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε ο Λογοτεχνκός περίπατος Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε ο Λογοτεχνκός περίπατος Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου ο Λογοτεχνκός περίπατος «Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη» τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Νάπας, το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Πέρα των πενήντα φίλων της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη συμμετείχαν στον περίπατο ο οποίος ξεκίνησε από το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και ακολούθησε τα χνάρια του ποιητή, δηλαδή, στο σημείο που βρίσκονταν το παλιό καφενείο, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, το Μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, «παλικάρι δέντρο», όπως την ονόμασε και τέλος στο λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε μαζί με τους αγαπημένους Κυπρίους φίλους του.

Στους χώρους όπου επισκέφθηκε ο Νομπελίστας ποιητής ξενάγησε τους συμμετέχοντες η κυρία Δήμητρα Ιγνατίου. ΄Όπως λέχθηκε τόσο από την κυρία Ιγνατίου όσο και από τον καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή και τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους οι παρευρισκόμενοι συναντήθηκαν μετά το πέρας του περίπατου στο Μουσείο «Θάλασσα» ότι η Αγία Νάπα ήταν από τα πιο αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο.

Το Μοναστήρι, το γραφικό λιμανάκι, οι ψαράδες που φωτογράφιζε, οι φίλοι που τον συντρόφευαν, ήταν οι πολύτιμες αναμνήσεις από τον τόπο που τον έκανε να δει το φως του ήλιου, το χρυσό δίχτυ, «που ένας μεγάλος άγγελος τραβά με τα δίχτυα των ψαράδων».

Επισημάνθηκε επίσης από όλους ότι η Αγία Νάπα είναι ο κατ’ εξοχήν Σεφερικός τόπος όπου ο μεγάλος λογοτέχνης τη θεωρούσε ως δεύτερή του πατρίδα καθώς και το γεγονός ότι της έχει αφιερώσει δύο ποιήματα κάτι το οποίο όπως υπογραμμίστηκε δεν έχει κάνει για κανένα τόπο στην Κύπρο, στην ίδια του τη χώρα την Ελλάδα αλλά και για κανένα μέρος στο εξωτερικό.

Send this to a friend