Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ένα νέο πρόγραμμα εγκαινιάζει στη Λάρνακα ο Οργανισμός Νεολαίας Λάρνακας. Πρόκειται για το “Youth Makerspace”, το οποίο εγκαινιάζεται στις 10 Μαρτίου στις 3μμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Νεολαίας, τo Youth Makerspace παρέχει πρόσβαση στους νέους, σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Στο Youth Makerspace, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι νέοι μπορούν να μάθουν για την τεχνολογία, χειροτεχνίες και άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να εφαρμόσουν στην πράξη τη γνώση και τις δεξιότητες αυτές. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΝΕΚ Λάρνακας, το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο να διεγείρει δημιουργικά τη φαντασία των νέων, παρέχοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΝΕΚ, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, στο χώρο πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια για εκμάθηση της χρήσης του συγκεκριμένου εξοπλισμού αλλά και για ανάπτυξης ιδεών. Το Youth Makerspace Larnaka απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 – 35 χρόνων καθώς και σε οργανωμένα σύνολα νέων, τάξεις ή ομίλους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολείων και άλλους.

Με τους κατοίκους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α’ θα συναντηθεί στις 3.30μ.μ. ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαφών που έχει καθιερώσει η Δημοτική Αρχή με τους Δημότες, στο χώρο όπου ζουν, για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Συνοικισμό. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α’ και θα πραγματοποιηθεί στο Αρχονταρίκι της Εκκλησίας Αγίων Ανάργυρων. Η συνάντηση θα διαρκέσει από τις 3.30 μ.μ. μέχρι 5.30 μ.μ.

Το ζεύγος Παναγιώτης και Έλλη Μαλλή αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν προς το Δήμο Λύσης, οικία και έκταση γης που βρίσκονται στον κατεχόμενο Δήμο, προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί, Μουσείο Λύσης και Οίκος Ευγηρίας. Η εξαγγελία έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Λύσης ” Παναγιώτης και Έλλη Μαλλή”, που μετονομάστηκε έτσι, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς του ζεύγους Μαλλή στη γενέτειρα τους Λύση. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. (με ρίζες από τη Λύση) τέλεσε στις 27/02/2018 τα εγκαίνια της και γενικότερα στο τόπο και το λαό μας. Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Μαλλής εξήγγειλε την πρόθεση του να παραχωρήσει δωρεάν το σπίτι του στη Λύση, ώστε, όπως είπε, όταν ελευθερωθεί, να γίνει Μουσείο Λύσης. Επίσης, ανέφερε, παραχωρεί δυο σκάλες γης δίπλα από το σπίτι του για να οικοδομηθεί από το Δήμο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, Οίκος Ευγηρίας για τους Λυσιώτες. Ο Παναγιώτης Μαλλής κάλεσε το Δήμαρχο Ανδρέα Καουρή, να προχωρήσει άμεσα, σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να εφαρμοστεί το συντομότερο η νέα μεγάλη του δωρεάν στο Δήμο Λύσης και να εγγραφεί αυτή η περιουσία του στο Δήμο.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 5:30μμ θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συνεδρίες της Συμβουλευτικής Επιτροπής και της Ολομέλειας του ΣΑΛ

Send this to a friend