Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έφτασε και στην Κύπρο η απάτη με τις αναπάντητες από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έφτασε και στην Κύπρο η απάτη με τις αναπάντητες από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έφτασε και στην Κύπρο η απάτη με τις αναπάντητες από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού

Του Αντρέα Πολυκάρπου

Προσπάθεια εξαπάτησης των Κυπρίων πολιτών έχει ως στόχο η νέα οργανωμένη κομπίνα που σκαρφίστηκαν στο εξωτερικό επιτήδειοι οι οποίοι καλούν κυπριακούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων κάνοντας αναπάντητες κλήσεις.

Στόχος είναι να πάρουν πίσω οι Κύπριοι πολίτες και τότε το κοντέρ της χρέωσης τρέχει με μεγάλες ταχύτητες. Με άλλα λόγια, αν κάποιος κάνει το λάθος να καλέσει πίσω  κάποιον από τους εν λόγω αριθμούς τότε θα πρέπει να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Πολίτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή η Offsite ανέφεραν ότι εδώ και κάμποσες μέρες δέχονται αναπάντητες κλήσεις από Βραζιλία, Κόνγκο, Νούρου και άλλες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Σε επικονωνία που ήρθαν πολίτες με τη CYTA, τους αναφέρθηκε ότι γνωρίζουν το όλο συμβάν με τις αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις, υψηλής χρέωσης από το εξωτερικό αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να κάνουν κάτι αφού δεν πρόκειται για σταθερούς αριθμούς κλήσεων αλλά για εναλασσόμενους.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι να μην τηλεφωνούν σε αυτούς τους αριθμούς προκειμένου να μην χρεώνονται.

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend