Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης συναντήθηκε σήμερα  με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Στα πλαίσια των συναντήσεων, με τους Αρχηγούς των κομμάτων, Αντιπροσωπία του Δήμου Λύσης συναντήθηκε σήμερα (06/06/2017) το πρωί, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Συμμαχία Πολιτών, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός του.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε την απαισιοδοξία του όσον αφορά την πορεία του Κυπριακού, τονίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο για το τι έπρεπε ήδη να έκαμνε η δική μας πλευρά.

Ο Δήμαρχος Λύσης, επεσήμανε το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής των Λυσιωτών και όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, με την εφαρμογή όλων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, σε μια ελεύθερη επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα, χωρίς ξένους στρατούς και κατοχή, χωρίς εποίκους.

Η φλόγα της επιστροφής, τόνισε ο Δήμαρχος Λύσης, παραμένει πάντα αναμμένη για 43 σχεδόν χρόνια και θα παραμένει μέχρι την ευλογημένη εκείνη ώρα. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για ένα κατεχόμενο Δήμο, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λύσης τα οποία προκύπτουν από τις Κυβερνητικές περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έθιξε ο Δήμαρχος Λύσης, είναι εκείνο της απαγόρευσης από τοπικές εκκλησιαστικές επιτροπές να γίνονται εισφορές σε κηδείες Λυσιωτών – μετά από απόφαση των οικογενειών τους – στο Ταμείο Αναξιοπαθούντων Λυσιωτών, μάλιστα με σχετικό νομοθέτημα της Βουλής κατά πλειοψηφία . Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, όχι μόνο επέδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα αυτό, αλλά έδωσε αμέσως οδηγίες όπως το κόμμα του καταθέσει στη Βουλή τροποποιητική πρόταση και σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα επανεξετασθεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος Λύσης, μέσα στο εγκάρδιο κλίμα που επεκράτησε κατά τη συνάντηση, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για τη σταθερή στήριξή του κόμματός του στο Δήμο Λύσης και γενικότερα στον προσφυγικό κόσμο.

Τον ενημέρωσε στη συνέχεια, για την ιστορία, την προσφορά και τη συμμετοχή των Λυσιωτών στους Εθνικούς Αγώνες, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα της κατεχόμενης σήμερα κωμόπολής μας και την μεγάλη ανάπτυξη που είχε πριν την προσφυγοποίησή μας. Επέδωσε στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών και σχετικά βιβλία που γράφτηκαν από Λυσιώτες συγγραφείς.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για τις ενέργειές μας για επέκταση και εμπλουτισμό της δανειστικής μας βιβλιοθήκης και στη συνέχεια ο Γιώργος Λιλλήκας έδωσε οδηγίες να αποσταλούν στο Δήμο μας διάφορες εκδόσεις και δικά του βιβλία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών αποδέχτηκε πρόσκλησή μας για να επισκεφθεί τα προσωρινά γραφεία του Δήμου μας, στη Λάρνακα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα με την παράκληση όπως στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει και φιλικό γεύμα που θα του παραθέσει ο Δήμος μας.

Παρούσα στη συνάντηση και η Ρένα Γιαβάσιη (από τη Λύση), του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Send this to a friend