Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προσφυγικοί συνοικισμοί υπό ομηρία – Ξεκίνησαν για ασανσέρ και κατέληξαν με τρύπες (pics)
Προσφυγικοί συνοικισμοί υπό ομηρία – Ξεκίνησαν για ασανσέρ και κατέληξαν με τρύπες (pics)

Προσφυγικοί συνοικισμοί υπό ομηρία – Ξεκίνησαν για ασανσέρ και κατέληξαν με τρύπες (pics)

Συνοικισμοί μετατράπηκαν σε εγκαταλελειμμένα εργοτάξια.
Υπό “ομηρία” στα ίδια τους τα σπίτια παραμένουν  για μήνες τώρα οι κάτοικοι στον προσφυγικό συνοικισμό Τρυφιλίων – Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα, αφού τα έργα που ξεκίνησαν για κατασκευή φρεατίων από σκυρόδεμα και μεταλλικές κατασκευές για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε επτά πολυκατοικίες έμεινε στον…δρόμο.

Το έργο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο ακριβώς με διάρκεια 18 μήνες, δηλαδή η ημερομηνία συμπλήρωσης του με βάση το συμβόλαιο ήταν η 12η Νοεμβρίου 2017. 

Ωστόσο το έργο παρουσίαζε σοβαρές καθυστερήσεις εξ υπαιτιότητας του εργολάβου με αποτέλεσμα τους πρώτους οκτώ μήνες από τους δεκαοκτώ που ήταν ορισμένο το έργο, να έχει ολοκληρωθεί μόνο το 11% του συμβολαίου, ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 44%.

Οι καθυστερήσεις είχαν επισημανθεί στον εργολάβο κατ’ επανάληψη και του στάλθηκαν προειδοποιητικές επιστολές ώστε να συμμορφωθεί με τις σχετικές πρόνοιες του Συμβολαίου εντούτοις ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών εξακολουθούσε να είναι πολύ αργός και διαφάνηκε ότι ο εργολάβος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο εντός της ημερομηνίας συμπλήρωσης με βάση το συμβόλαιο γι’ αυτό και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προχώρησε στις 01/02/2017 στη λύση του συμβολαίου.


Εν αναμονή των νέων προσφορών

Αφού ναυάγησε λοιπόν το συμβόλαιο με την εργοληπτική εταιρία και έφυγε κακήν κακώς εγκαταλείποντας πίσω εργοτάξια σε διάφορες αυλές, άρχισαν οι διαδικασίες για προκήρυξη νέου διαγωνισμού για συνέχιση του έργου οι οποίες βάσει του σχεδιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε στους επηρεαζόμενους κατοίκους που παραμένουν κυριολεκτικά όμηροι στα σπίτια τους αφού οι αυλές τους και όχι μόνο είναι περιφραγμένες με κάγκελα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Πολεοδομία, οι προσφορές δόθηκαν και εκκρεμεί η αξιολόγηση τους, πράγμα που αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο. Ωστόσο όπως κανείς αντιλαμβάνεται ελέω καλοκαιριού και διακοπών τα έργα πιο πιθανόν να ξεκινήσουν μετά το τέλους του Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο offsite.com.cy

Send this to a friend