Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ρώσοι κατέκλησαν τις Φοινικούδες και γιόρτασαν με την ψυχή τους (pics)
Ρώσοι κατέκλησαν τις Φοινικούδες και γιόρτασαν με την ψυχή τους (pics)

Ρώσοι κατέκλησαν τις Φοινικούδες και γιόρτασαν με την ψυχή τους (pics)

Με επισημότητα και πλήθος κόσμου τελέστηκε η εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της 72ης επετείου της  Ημέρας της Νίκης του Ρωσικού λαού, με την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τις εκδηλώσεις  διοργάνωσε το Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.  Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση  με σημαίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, φωτογραφίες των πεσόντων Ρώσων συγγενών τους  κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μπαλόνια με τα χρώματα της Ρωσικής σημαίας .

Τις  εκδηλώσεις άνοιξε η Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας. Οι μουσικοί της Ορχήστρας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας, συμμετέχουν στις ετήσιες παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 56 μουσικοί δεξιοτέχνες πνευστής και συμφωνικής μουσικής, καθώς και 4τραγουδιστές, οι οποίοι εκτέλεσαν τα παγκοσμίως γνωστά και αγαπημένα επετειακά τραγούδια της εποχής του πολέμου.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, κ. Ιάσων Ιασωνίδης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ρήψη πυροτεχνημάτων από την αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο της Σκάλας στις 9.45 το βράδυ έπειτα από έγκριση του Πύργου Ελέγχου του Αερολιμένα Γλαύκος Κληρίδης της  Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend